
Škola prosecca pro 1, 2 nebo 4 osoby: kurz s ochutnávkami i technika sabrage
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 30. 9. 2025.
V ceně
Škola prosecca pro 1 osobu
- Co je náplní kurzu a co se dozvíte:
- Začnete historií odrůdy vinné révy a ochutnáte nefiltrované prosecco
- Mezi každým vzorkem se dozvíte něco ze zajímavostí, např.
- druhy a typy výroby prosecca
- co je to to frizzante DOCG nebo Col Fondo apod.
- Jak a s čím prosecco podávat a jak jej správně skladovat
- Ochutnáte prosecco od extra brut až po sladké dry
- Poznáte techniku sabrage – sekání hrdla lahve
- Kurz zahrnuje:
- 7 degustovaných vzorků
- Drobné pohoštění (italské tyčinky, sýr Asiago)
- Práci sommeliéra
- Degustační list
- Karafa vody
- Termíny 2025:
- Březen: 5., 6., 18., 19.
- Duben 2., 3., 14., 15., 29., 30.
- Červen: 4., 5., 17., 18.
Kurz začíná v 18:30. Délka kurzu je cca 120 minut.
Omezení
- Maximální počet účastníků je 24.
- Rezervace: Po zakoupení voucheru si zarezervujte termín na e‑mailu rosta@svetbublin.cz nebo na tel. 737 786 920 a zároveň nahlaste kód voucheru.
Neobsahuje alergeny.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 30. 9. 2025.
V ceně
Škola prosecca pro 2 osoby
- Co je náplní kurzu a co se dozvíte:
- Začnete historií odrůdy vinné révy a ochutnáte nefiltrované prosecco
- Mezi každým vzorkem se dozvíte něco ze zajímavostí, např.
- druhy a typy výroby prosecca
- co je to to frizzante DOCG nebo Col Fondo apod.
- Jak a s čím prosecco podávat a jak jej správně skladovat
- Ochutnáte prosecco od extra brut až po sladké dry
- Poznáte techniku sabrage – sekání hrdla lahve
- Kurz zahrnuje:
- 7 degustovaných vzorků
- Drobné pohoštění (italské tyčinky, sýr Asiago)
- Práci sommeliéra
- Degustační list
- Karafa vody
- Termíny 2025:
- Březen: 5., 6., 18., 19.
- Duben 2., 3., 14., 15., 29., 30.
- Červen: 4., 5., 17., 18.
Kurz začíná v 18:30. Délka kurzu je cca 120 minut.
Omezení
- Maximální počet účastníků je 24.
- Rezervace: Po zakoupení voucheru si zarezervujte termín na e‑mailu rosta@svetbublin.cz nebo na tel. 737 786 920 a zároveň nahlaste kód voucheru.
Neobsahuje alergeny.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 30. 9. 2025.
V ceně
Škola prosecca pro 4 osoby
- Co je náplní kurzu a co se dozvíte:
- Začnete historií odrůdy vinné révy a ochutnáte nefiltrované prosecco
- Mezi každým vzorkem se dozvíte něco ze zajímavostí, např.
- druhy a typy výroby prosecca
- co je to to frizzante DOCG nebo Col Fondo apod.
- Jak a s čím prosecco podávat a jak jej správně skladovat
- Ochutnáte prosecco od extra brut až po sladké dry
- Poznáte techniku sabrage – sekání hrdla lahve
- Kurz zahrnuje:
- 7 degustovaných vzorků
- Drobné pohoštění (italské tyčinky, sýr Asiago)
- Práci sommeliéra
- Degustační list
- Karafa vody
- Termíny 2025:
- Březen: 5., 6., 18., 19.
- Duben 2., 3., 14., 15., 29., 30.
- Červen: 4., 5., 17., 18.
Kurz začíná v 18:30. Délka kurzu je cca 120 minut.
Omezení
- Maximální počet účastníků je 24.
- Rezervace: Po zakoupení voucheru si zarezervujte termín na e‑mailu rosta@svetbublin.cz nebo na tel. 737 786 920 a zároveň nahlaste kód voucheru.
Neobsahuje alergeny.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Z čeho se skládají přijímací zkoušky do školy prosecca? Stačí kladně odpovědět na otázku: „Milujete prosecco?“
Usedněte do lavic školy prosecca a naučte se něco nového o tomto oblíbeném typu šumivého vína. První vzorek už se nese a s ním i spousta zajímavostí. Kurz se koná ve vinotéce VinodiVino v Praze 9 a trvá přibližně 2 hodiny. Akce startuje v 18:30 a v jejím rámci ochutnáte 7 vzorků této italské perly. Odhalíte také tajemství techniky sabrage neboli sekání sektů, kterým pak oslníte na každé párty.

Dobré vědět: V nabídce jsou vouchery pro 1, 2 nebo 4 osoby, maximální kapacita kurzu je pak 24 osob.
A co vše se bude degustovat? Bude to opravdu pestré. Začnete nefiltrovaným proseccem, které se vrací k původní výrobě, ochutnáte nejoblíbenější extra brut i sladké dry prosecco. Jasno si uděláte také v tom, co je frizzante, DOC nebo DOCG Prosecco, proč má takovou oblibu a nebo kolik bublinek je v jedné lahvi. A dozvíte se spoustu dalších zajímavostí.
O Světu bublin
Jak se říká: „Alkohol podávaný z rukou lékaře neškodí v jakémkoliv množství!“ A bublinky podávané s radostí a úsměvem chutnají jednou tolik. Tento projekt tvoří všichni, kdo milují bublinky. Zakladatelem je Rosťa, pan Bublina, který Svět Bublin miluje a rád vás provede jeho krásami.
Je to na něm vidět a rád o tom vás i vaše okolí přesvědčí. Absolvoval mnoho školení, degustací, kurzů, eventů a výletů, aby mohl předávat fundované informace. Ale hlavně vám chce zpříjemnit společné chvíle humorem mu vlastním a v této uspěchané době udělat pár společných minut klidných, vtipných a veselých.
