Živé potraviny na váš stůl: fermentovaná zelenina, ovesné vločky i limonáda
Přehled nabídky
Ptáte se, co praví oblíbené pořekadlo vyznavačů zdravé stravy? „Dusiti stříbro, kvasiti zlato!“
Výživa není žádná věda, jde jen o jedno: dodat tělu co nejpestřejší škálu živin a prospěšných látek. Zelenina je jejich ideální zásobárnou a když s ní proces fermentace udělá malé kouzlo, pak z ní dostanete hotové poklady. Vyzkoušejte kvašené saláty i šťávy nebo limonádu.
Proč fermentace? Protože kvašení prospívá
Fermentace neboli kvašení je řízený proces využívající mikroorganismy, jako jsou bakterie mléčného kvašení, kvasinky nebo ušlechtilé plísně, za účelem prodloužení trvanlivosti, zvýšení stravitelnosti a vylepšení výživových a chuťových hodnot potravin.
„Díky fermentaci získáte velké množství vitaminů, mikroorganismů, antioxidantů, přírodních antibiotik i antivirotik,“ říká Gábi z blogu Recepty dětem. A věděli jste, že kimchi je skvělý vyprošťovák?
Přečtěte si celý článek.
V nabídce máte několik fermentovaných produktů značky Ferco: kysané zelí (bílé i červené), ovesné vločky, kimchi šťávu, limonádu, probiotický salátek a několik druhů kimchi. Přečtěte si výživové údaje jednotlivých produktů.
|
- Blahodárný vliv na zažívání díky prospěšným mikroorganismům
- Vysoký obsah enzymů a antioxidantů
- Podpora metabolismu a příjmu živin
- Detoxikace organismu a posílení imunity
- Působí jako přírodní antivirotika a antibiotika
Fermentované potraviny obsahují prospěšné mikroorganismy a látky v mnohem vyšším množství než např. syrová nebo vařená zelenina a mají tak výrazně příznivější vliv na lidské zdraví, kvašení navíc snižuje obsah škodlivých látek a mikroorganismů. Ve fermentovaných ingrediencích objevíte i širokou škálu aromatických kyselých chutí, kterými dochutíte ostatní potraviny.
Zaujal vás proces fermentace? Přečtěte si více o jeho účincích i historii.
Fermentace potravin je nejstarší způsob, jakým lidé
po celém světě po tisíce let zpracovávají potraviny za výše uvedeným
účelem. Fermentují se nejrůznější jídla (např.
kvašená zelenina, ovoce, luštěniny, jogurt, sýr, maso)
a nápoje (např. kefír, ocet, víno, pivo, medovina),
přitom vlivem rozdílů v ingrediencích, klimatu a kulturních zvyklostech
jednotlivých regionů se místní fermentovaná jídla a pití často velmi
liší.
Živé fermentované potraviny z přírodních ingrediencí obsahují mimořádné množství prospěšných mikroorganismů, vitaminů, minerálů, enzymů, antioxidantů, přírodních antibiotik a antivirotik, antimutagenů a jiných prospěšných látek, které společně příznivě ovlivňují lidské zdraví díky zlepšení zažívání, příjmu živin, imunity, metabolismu, detoxikace, kardiovaskulárního systému, pokožky, emocionálního stavu a zvýšení energie. Věda neustále pokračuje v dokumentování známých a objevování nových pozitivních účinků fermentovaných potravin na lidské zdraví. Živé fermentované potraviny díky obsahu prospěšných mikroorganismů a ostatních složek v sobě kombinují probiotika (prospěšné mikroorganismy kolonizující střeva) i prebiotika (výživa pro probiotika) a představují tak tradiční přírodní synbiotikum umocňující přínosy samostatných probiotik a prebiotik. Fermentující mikroorganismy a kyseliny vznikající při fermentaci brání vzniku nežádoucích mikroorganismů a prodlužují trvanlivost fermentovaných potravin uchovaných v chladu na měsíce až roky. Chlad dále zpomaluje pokračující fermentaci, která způsobuje stále se zvyšující kyselost živých fermentovaných potravin. |
Adresa pro případné vrácení zboží:
Jiří Jirka, Nad Krocínkou 465/28, 190 00 Praha 9
Další informace
Ferco produkty jsou živé! Vzhledem k probíhající fermentaci vyzvedněte svou objednávku co nejdříve a uchovávejte chlazenou při teplotě od 1 °C do 5 °C. Ve sklenici se může přirozeně tvořit plyn, tlak a aroma.
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.