Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Podpořte Nadaci Leontinka: příspěvek na výcvik asistenčních psů pro děti s kombinovaným postižením

5,0 / 5 Nadace Leontinka Praha - Ruzyně  (mapa) 2 289 přispělo

Přehled nabídky

Celkem vybráno
158 500 Kč
2289 lidí přispělo
5,0

Moc rád jsem přispěl a je krásné, že Cilka i přes svůj handicep nezanevřela na svět a rozdává…

Jakub
Každá pomoc se počítá – příspěvek 50 až 1000 Kč
Celá částka putuje na výcvik pejsků
Leontinka pomáhá nevidomým již 15 let
Celkem vybráno
158 500 Kč
2289 lidí přispělo
Varianty (4)
Každá pomoc se počítá – příspěvek 50 až 1000 Kč
Celá částka putuje na výcvik pejsků
Leontinka pomáhá nevidomým již 15 let

Pes je nejlepší přítel člověka – a pro děti s postižením to platí minimálně dvojnásob. Podejme jim společně pomocnou tlapku, která je bezpečně povede na všech jejich cestách.

Speciálně vycvičený asistenční pejsek je pro dítě s kombinovaným postižením nepostradatelným pomocníkem a společníkem. Pomáhá mu s chůzí i oblékáním (sundá boty, rozepne zip), přinese telefon nebo svačinu, otevře dveře, podá spadlý předmět nebo přivolá pomoc. Je dítěti stále nablízku, dodává mu potřebnou jistotu a klid. A také je to ten nejlepší lék na špatnou náladu a smutek.

Na svého nejlepšího přítele čeká například 14letý Matěj trpící svalovou dystrofií nebo 5letá Anička, které byl diagnostikován autismus a která má velké problémy s koordinací pohybu, tedy i chůzí. Pojďme se společně s Nadací Leontinka složit na specializovaný výcvik asistenčních pejsků, který je velmi náročný a nákladný. Dělá se „na míru“ každému dítěti a trvá 6 až 9 měsíců. S předvýchovou se ale začíná už u dvouměsíčního štěněte.

Délce výcviku odpovídá i jeho cena – 250 tisíc korun, která zahrnuje vše od výživy pejska po náklady na veterináře a samotný trénink. Tuto částku si však málokterá rodina může dovolit. Proto je zde Nadace Leontinka, která s financováním výcviku asistenčních pejsků pomáhá už od roku 2008.

Podejme společně s Leontinkou dětem s kombinovaným postižením pomocnou tlapku, která jim pomůže vždy, když to potřebují, a pohladí ve chvílích, kdy je jim smutno. Spolu s věrným čtyřnohým kamarádem už žádný z jejich dnů nebude pod psa

Více o Nadaci Leontinka, která sbírku organizuje

Nahoru