„Co je nejlepší k šálku kávy? Další šálek.“ Henry Rollins
Chcete se naučit, jak správně připravit kávu? Udělejte
si den volna a vyrazte na celodenní školení o kávě, které je
určené jak pro začátečníky, kteří se o kávě chtějí dozvědět
více, tak pro začínající baristy či budoucí zakladatele kaváren.
Kapacita kurzu je 6 osob, minimální počet účastníků pro konání jsou
4 lidé. Kurz se koná dle domluvy a trvá cca 6 hodin.
Teoretická část zahrnuje témata ze světa výběrové kávy: káva jako
rostlina, její historie a původ, druhy, pěstování a zpracování kávy,
pěstitelské oblasti, chuť kávy, mlýnky a jejich druhy, nastavování,
čištění a důležitost správné práce s mlýnkem, parametry espressa a kávová terminologie.
Praktická část zahrnuje obsluhu mlýnku, která je jednou
z nejdůležitějších součástí práce baristy. Hlavním cílem
základního baristického kurzu je naučit se samostatně čistit a nastavit
mlýnek a připravit espresso dle správných parametrů. V praktické části
je dále upozorněno na časté chyby v přípravě espressa a účastník je
seznámen s tím, jak je rozpoznat a předcházet jim. Další části kurzu
jsou pěnění mléka, nalévání mléka do cappuccina a ukázky techniky
latté art.
Školitelka Dita Hanudelová
Kurzem vás provede milovnice kávy, profesionální baristka a latté art
umělkyně Dita Hanudelová. Stala se baristkou se specializací na latté
art. Už 10 let pracuje v gastronomi v oboru baristiky,
zkouší nové trendy nápady v oblasti kávy. Své zkušenosti a znalosti
nasbírala na několika kurzech, které absolvovala u České barmanské
asociace, při vedení několika podniků i realizaci vlastního projektu.
Ještě dokonalejší káva
Na kurzu budete pracovat s novým zdatným pomocníkem, tzv.
bezednou pákou Naked Portafilter. To je v podstatě
speciálně upravená páka bez odtokových žlábků, kterými běžně káva
vytéká. Ta se pak do šálku dostává celou spodní částí skrze sítko.
S bezednou pákou káva teče přímo do šálku. Po cestě se tak setká
jen s malým množstvím kovu. Protože chybí odtokové žlábky, barista
nemusí řešit výkyvy teplot způsobené horkým či studeným kovem. Taky si
může být jistý, že nikde nezůstává olejovitý povlak po předchozí
extrakci. Co z toho všeho plyne: barista může mít dvě různé
kávy na mlýnku a jejich chutě se vzájemně nemíchají.
Tip: Víte už o kávě dost? Darujte kurz jako dárek
jinému kávomilovi. Z akademie vám rádi zašlou dárkový poukaz
s otevřeným termínem.
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2
Korýši
a výrobky z nich
3
Vejce
a výrobky z nich
4
Ryby
a výrobky z nich
5
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
6
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
7
Mléko
a výrobky z něj
8
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9
Celer
a výrobky z něj
10
Hořčice
a výrobky z ní
11
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
12
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
14
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.