
Termín
Platnost do 30. 9. 2021.
V ceně
Baristický kurz v délce 6 až 7 hod. pro začátečníky i zkušenější baristy
- Teoretická část
- historie kávy
- původ, druhy, pěstování a zpracování kávy
- chuť kávy
- druhy, nastavování a čištění mlýnků
- parametry espressa
- kávová terminologie
- Praktická část
- příprava espressa
- obsluha mlýnku
- pěnění a nalévání mléka
- základy latté art
- Certifikát o absolvování
Omezení
- Kapacita kurzu je 7 osob, minimální počet účastníků pro konání jsou 4 lidé.
Svůj kurz si rezervujte na info@barista-academy.cz nebo 737 432 472 a sdělte kód voucheru.
Kurz zrušte nejpozději 5 dnů předem, jinak voucher propadá.
Neobsahuje alergeny.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
„Co je nejlepší k šálku kávy? Další šálek.“ Henry Rollins
Chcete se naučit, jak správně připravit kávu? Udělejte si den volna a vyrazte na celodenní školení o kávě, které je určené jak pro začátečníky, kteří se o kávě chtějí dozvědět více, tak pro začínající baristy či budoucí zakladatele kaváren.
Kapacita kurzu je 6 osob, minimální počet účastníků pro konání jsou 4 lidé. Kurz se koná dle domluvy a trvá cca 6 hodin.
Kurz se skládá z teoretické a praktické části:
Teoretická část zahrnuje témata ze světa výběrové kávy: káva jako rostlina, její historie a původ, druhy, pěstování a zpracování kávy, pěstitelské oblasti, chuť kávy, mlýnky a jejich druhy, nastavování, čištění a důležitost správné práce s mlýnkem, parametry espressa a kávová terminologie. |
Praktická část zahrnuje obsluhu mlýnku, která je jednou z nejdůležitějších součástí práce baristy. Hlavním cílem základního baristického kurzu je naučit se samostatně čistit a nastavit mlýnek a připravit espresso dle správných parametrů. V praktické části je dále upozorněno na časté chyby v přípravě espressa a účastník je seznámen s tím, jak je rozpoznat a předcházet jim. Další části kurzu jsou pěnění mléka, nalévání mléka do cappuccina a ukázky techniky latté art. |
Školitelka Dita Hanudelová
Kurzem vás provede milovnice kávy, profesionální baristka a latté art umělkyně Dita Hanudelová. Stala se baristkou se specializací na latté art. Už 10 let pracuje v gastronomi v oboru baristiky, zkouší nové trendy nápady v oblasti kávy. Své zkušenosti a znalosti nasbírala na několika kurzech, které absolvovala u České barmanské asociace, při vedení několika podniků i realizaci vlastního projektu.
Ještě dokonalejší káva
Na kurzu budete pracovat s novým zdatným pomocníkem, tzv. bezednou pákou Naked Portafilter. To je v podstatě speciálně upravená páka bez odtokových žlábků, kterými běžně káva vytéká. Ta se pak do šálku dostává celou spodní částí skrze sítko.
S bezednou pákou káva teče přímo do šálku. Po cestě se tak setká jen s malým množstvím kovu. Protože chybí odtokové žlábky, barista nemusí řešit výkyvy teplot způsobené horkým či studeným kovem. Taky si může být jistý, že nikde nezůstává olejovitý povlak po předchozí extrakci. Co z toho všeho plyne: barista může mít dvě různé kávy na mlýnku a jejich chutě se vzájemně nemíchají.
Tip: Víte už o kávě dost? Darujte kurz jako dárek jinému kávomilovi. Z akademie vám rádi zašlou dárkový poukaz s otevřeným termínem.