


Dárková sada španělské šunky Jamón Serrano, stojanu a nože
Přehled nabídky



Na delikátní šunce Paleta Serrano z přední nohy si můžete pochutnat i vy.
Stačí si své 4 až 4,5kilové dárkové balení objednat. Mimo této delikatesy balení obsahuje i stojánek a nůž. To vše je zabalené v originálním dárkovém vaku. Nechybí ani návod na správné krájení.
Aby chuť šunky dokonale vynikla, krájí se na velmi tenké plátky. Dokonalé krájení chce ovšem cvik, který španělští mistři léta trénují. S kvalitním ostrým nožem a stojánkem vám to půjde skoro samo.

Získejte skutečnou specialitu, kterou milují nejen Španělé, ale i gurmáni po celém světě. Sušená šunka, ze které si sami ukrajujete, a která jakoby neubývala, je perfektní s čerstvou bagetou i v tradičních tapas.
Plíseň na jamónu
Mnoho zákazníků vyděsí pohled na plísní pokrytou šunku. První
reakcí často bývá pocit, že je šunka zkažená, není ale žádný důvod
k panice, jde o přirozený jev spojený s tímto produktem. V našich
podmínkách nejsme příliš na plíseň na potravinách zvyklí, nicméně ve Středomoří je plíseň mnohdy přirozenou součástí zrání určitého
produktu, ať už jde o plíseň na sýrech, na šunkách nebo klobásách.
Plíseň na povrchu jamonu nemá žádný vliv na šunku jako takovou
a provází přirozeně proces zrání šunky. Tuk a kůže působí jako
konzervant a pokud se plíseň vyskytne, ze šunky se setře textilním
ubrouskem pomocí oleje. Navíc je samozřejmostí, že se před konzumací tuk
a kůže odkrájí a konzumuje se jen maso.
Fotogalerie:
Obrázky jsou pořízeny v sušárnách šunek ve Španělsku a dokazují, že plíseň je opravdu normální záležitost a není důvod se kvůli plísni na povrchu znepokojovat. Plíseň je na povrchu při zrání bílá, žlutá i zelená. Když se jamony exportují ze sušáren, plíseň na povrchu šunky se stírá. Nicméně proces zrání se tím nezastaví a plíseň se během velmi krátké doby může objevit znovu. Pokud se šunka nachází v méně větraném prostoru, vznikne na ní plíseň během několika dní. Plíseň může mít různé barvy, které závisí na prostředí. Pokud šunku zavěsíte v dobře větraném prostoru, většinou se začne objevovat až po nějakém čase a je bílá, pokud ji necháte v obalu v místnosti v krabici, bude zelená nebo žlutá a vyskytne se poměrně rychle. Plíseň na povrchu jamonu neznačí, že by byla šunka špatná. Přejeme Vám Dobrou chuť! |
Adresa pro případné vrácení zboží:
Sabores, Vyšehradská 414/6, Praha 2