Původní již ukončená nabídka

Koření na vánoční cukroví: skořice, anýz, zázvor, citronová kůra i kardamom

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Tajemství chuti

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku
Doprava zdarma od 2 000 Kč Český výrobek

Přehled nabídky
Doprava zdarma od 2 000 Kč Český výrobek

Varianta:

2× Perníkové koření
Ukončeno
59 Kč

V ceně varianty:

2× Perníkové koření

  • Složení: skořice, koriandr, badyán, hřebíček, anýz, fenykl, pomerančová kůra, nové koření, muškátový ořech a květ
  • Kuchyňské použití: Pro pečení perníků jak vykrajovaných, tak litých, na slavnostní a vánoční pečení, štrúdly, pikantní omáčky a moučníky. Vhodné i do teplých nápojů.
  • Obsah balení: 2× 25 g
  • Expirace: 09/2021 

Doručení:

Osobní odběr Zásilkovna (9 096 poboček)
69 Kč (5 prac. dní)

PPL
99 Kč (5 prac. dní)

Nic doma nevytvoří takovou vánoční atmosféru jako vůně čerstvě upečeného cukroví.

A tak popadněte vařečku a pusťte se do práce! S tím správným kořením to bude určitě hračka. V nabídce najdete směs na perníčky, zázvor, který se skvěle hodí i do svařeného vína, nebo třeba vanilkový cukr. Bez toho by vanilkové rohlíčky neměly ten správný šmak! Nechybí ani skořice, kardamom, citronová kůra nebo červená řepa, která se používá i jako přírodní barvivo do různých náplní.

Tip: Rádi byste se pustili do cukroví, ale chybí vám mouka? Žádný problém, tu máme v nabídce taky!

Recept na zázvorové perníčky

Atmosféru vánoc vám zaručeně vykouzlí domácí perníčky. Můžete začít třeba těmi zázvorovými. Jsou chuťově trochu výraznější než klasické. Důvodem je výrazné koření. Hlavně zázvor, po kterém dostaly jméno, jim dává pořádný říz. Nemusíte taky čekat, až si těsto odpočine přes noc. Můžete tvořit téměř ihned. A nezapomeňte si zavolat malé pomocníky, s těstem se dobře pracuje.

Potřebujete:

  • ½ hrnku změklého másla
  • ¾ hrnku hnědého cukru
  • ¼ hrnku medu
  • 1 vejce
  • 1 a ½ hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek špaldové hladké mouky (můžete nahradit i klasickou hladkou moukou)
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ½ lžičky soli
  • 3 ks mletého kardamomu

V míse vyšleháme pomocí ručního mixéru změklé máslo s cukrem, přidáme med a celé vajíčko a celé ještě jednou pořádně prošleháme. V druhé míse promícháme ostatní suroviny – mouky, sodu, koření. Smícháme obsah obou mís, případně ještě můžeme přidat trochu vody. Těsto by ale nemělo být příliš lepkavé. V tom případě můžeme dosypat trochu mouky. Zabalíme do potravinové folie a necháme 30 minut odpočinout v chladnu.

Vychladlé těsto vyválíme na pomoučeném válu na cca ½ cm plát a vykrajujeme oblíbené tvary. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 10–12 minut. Poté necháme vychládnout na mřížce.

Zdobíme klasickou polevou jako perníčky, ale jsou výborné i bez ní. 

Adresa pro případné vrácení zboží:

Ramdam s. r. o., Cejl 40/107, 602 00 Brno-střed

Alergeny
1

Obiloviny obsahující lepek

pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2

Korýši

a výrobky z nich

3

Vejce

a výrobky z nich

4

Ryby

a výrobky z nich

5

Podzemnice olejná (Arašídy)

a výrobky z nich

6

Sójové boby (Sója)

a výrobky z nich

7

Mléko

a výrobky z něj

8

Skořápkové plody

mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

9

Celer

a výrobky z něj

10

Hořčice

a výrobky z ní

11

Sezamová semena (Sezam)

a výrobky z nich

12

Oxid siřičitý a siřičitany

v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

13

Vlčí bob (Lupina)

a výrobky z něj

14

Měkkýši

a výrobky z nich

Upozornění:

Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky. 

Nahoru