Pro chvilky mlsání: balíčky kvalitních ručně dělaných čokolád a tyčinek
Přehled nabídky
Že nevíte, čím potěšit své blízké? Sladký balíček je vždy sázka na jistotu!
Tak udělejte radost mamince, kamarádovi nebo třeba své drahé polovičce jedním z těchto sladkých balíčků. Když budete mít štěstí, třeba se s vámi podělí! Balíčky od slovenské firmy Lyra jsou plné dobrot – v některých jsou nakombinované čokolády a tyčinky, v jiných různé druhy čokolád. Jsou dodávány v krásných dárkových baleních, v balíčku navíc najedete voňavý levandulový polštářek nebo růži z papíru.
Firmu Lyra založil Karol Stýblo, který se pyšní titulem Master chef chocolatier. Čokolády v průběhu let získaly mnohá ocenění na soutěžích. Tak si můžete být jisti, že vás nebo obdarovaného čeká opravdový zážitek. Čokolády se vyrábí ručně a bez chemie či aromat, v Lyře si dávají záležet na původu a kvalitě surovin – spolupracují třeba s kolumbijskými farmáři.
Přečtěte si, jak svůj příběh popisuje Lyra.
„Na každém začátku jsou jen dvě možnosti. Buď to vyjde, nebo ne.
Na našem počátku byl omyl. V roce 2008 jsme to zkusili s dovozem
belgických pralinek na Slovensko a neúspěšně. Pak jsme se pustili do vlastních horkých čokolád vyráběných z pravé čokolády a úspěšně.
Díky pozitivní odezvě netrvalo dlouho a přišla myšlenka vyrábět
i další čokoládové produkty.
Zlom nastal v roce 2009. Setkali jsme se s kolumbijskou firmu Casa Luker, která nás pozvala na vlastní plantáže v Jižní Americe a stala se naším partnerem. Bylo to tak trochu jako procitnutí, že rajčata nerostou v supermarketech, ale na poli. Otevřel se nám svět kvalitní výběrové čokolády, na jakou jsme dosud nebyli zvyklí. Pochopili jsme, že vyrábět kvalitní čokoládu znamená znát každého farmáře, každý strom, každý detail. Znát celou cestu kakaa a věnovat mu dostatek času. Absolvovali jsme školení na výrobu pralinek, čokoládovou akademii Barry Callebaut v Belgii i trénink u jednoho z nejlepších čokolatérů na světě Emmanuela Hamona ve Francii. Mezitím jsme se pustili do vymýšlení receptů prvních vlastních čokolád a postupně rozšířili nabídku produktů. Některé z nich získaly prestižní ocenění – například Great Taste Awards, International Chocolate Awards aj., čímž jsme se zařadili mezi nejlepší čokolády na světě. Vše vzniká pod vedením Karola Stýbla, který se stal jedním z pěti lidí na světě s titulem Fino de Aroma Master Chef Chocolatier. Kromě toho jsme v roce 2017 začali spolupracovat a odebírat vysoce kvalitní kakao od Indiánů z kmene Shuara v Ekvádoru a dlouhodobě podporujeme několik aktivity doma i ve světě. Protože nejde jen o nás, ale i o prostředí, ve kterém podnikáme. Další zlom nastal v roce 2019, kdy jsme vyvinuli ve spolupráci s kolumbijskými farmáři vlastní recepturu čokolády, kterou pro nás od té doby připravují. Můžete ji potkat například v čokoládách Gallery. Lyra znamená návrat k přírodě. Vyjadřuje ji hudební nástroj. A také zpěvný pták lyrebird (lyrochvost), který dokáže napodobit tisíce zvuků. Takoví chceme být. Pestří, hraví a spjati s přírodou.“ |
Adresa pro případné vrácení zboží:
Čokoláda Lyra, K Žižkovu 495/8, 19000, Praha 9
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.