



Degustační balíček 5 druhů kávy z celého světa i podzimní směs s plecháčkem
Přehled nabídky








Skvělá zpráva – dorazila káva!
Vychutnejte si chuť a vůni z několika koutů světa v jednom šálku. Pražírna Voznice pro vás ze svých nekvalitnějších káv připravila podzimní směs čtyř Arabic hned ze dvou kontinentů – Ameriky a Afriky. Díky jejich vyváženému poměru si tuto kávu oblíbí milovníci klasického espressa i zastánci alternativních příprav kávy, jakou jsou drip, frenchpress a jiné.
Tip: Užít si ji můžete ze stylového plecháčku, který vám udělá ozdobu doma a stane se vašim pomocníkem nejen při cestách do přírody. Nebo ho raději věnujete spolu s kávou jako dárek?
V jednom šálku se snoubí chuť káv dvou světadílů. Burundi Butihinda a Kenya Mount Selection podtrhují její ovocné tóny. Nicaragua Finca Las Camelias a Honduras Premium Lempira dodávají kávě jemnou čokoládovou dochuť a oříškové aroma.
Burundi Butihinda Burundi je země s velkou tradicí pěstování kávy, navíc má díky vysoké nadmořské výšce, tisícům kopců pokrytých sopečnou půdou a hojným dešťům veškeré předpoklady pro získání kvalitního produktu. Oblast Butihinda je situována v severovýchodní části Burundi. Nacházejí se zde malé farmy, které spolu úzce spolupracují. |
Kenya Mount Selection Keňa patří mezi velmi významné pěstitele kávy i přesto, že sem kávovník byl dovezen až v 19. století z Ethiopie. Momentálně je káva z Keni považována za jednu z nejkvalitnějších káv. Tato káva se pěstuje v pohoří Mount Kenya. Jedná se o jednu z oblastí v Africe, kde je možné pozorovat na rovníku ledovcové vrcholy. Označení AA Plus je jedno z nejvyšších hodnocení velikosti zrn. |
Nicaragua Finca Las Camelias Sopečná půda bohatá na minerály a pěstování tradiční metodou ve stínu stromů dává této kávě jedinečnou chuť. Oblast Jinotega, odkud tato káva pochází, je vysokohorskou oblastí s převládajícími borovicovými a dubovými lesy, které napomáhají k vytvoření mikroklimatu pro pěstování kávy. Pěstitelé z farmy Finca Las Camelias jsou velmi citliví na ochranu životního prostředí a biologickou rozmanitost a z toho důvodu používají metody zabraňující erozi půdy, odlesňování a komtaminaci vody. Sběr, přebírání, praní a sušení na slunci probíhá ručně pro získání co nejlepšího výsledku. |
Honduras Premium Lempira Káva je jedinečná pěstováním ve stínu. Díky tomu se prodlužuje doba zrání a káva získává komplexní chuť s výrazným ovocným aroma. Dalšími důležitými aspekty při vytváření chuťového profilu je bohatost srážek, sopečná půda a vysoká nadmořská výška plantáží. Spojením všech těchto vlivů vzniká skvělé prostředí pro pěstování kvalitní výběrové kávy. |
Pokud vás ale na směsi moc neužije a máte raději jasně rozlišitelné chutě i vůně, sáhněte po degustačním balíčku. Ten obsahuje pět druhů káv z Brazílie, Hondurasu, Kolumbie a Burundi a Tanzánie. Stačí se rozhodnout, kterou ochutnáte jako první.
Káva po upražení stále pracuje, a proto se vám může zdát, že se její chuť mění. Nejlepší je zhruba 10 dní od pražení a poté si svou
kvalitu drží. Abyste docílili nejlepší chuti, nechávejte kávu
v sáčcích z pražírny a nepřesypávejte ji do jiných nádob.
Díky ventilu na sáčku může káva dýchat a uvolňovat plyny, ale zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte ji na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy ji nedávejte do lednice či mrazáku. |
Dobré vědět: Káva je kvalitní a skvěle upražená, o tom není pochyb – pražírna se může pochlubit certifikátem „Pražení kávy a degustace“ ze Školy kávy a certifikátem z kávového kurzu techniky Latte art u paní Petry Davies Veselé.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Pražírna Voznice, Voznice 136, 263 01 Voznice