Balíčky voňavého koření do vánoční i silvestrovské kuchyně
Přehled nabídky
Bez čeho by Vánoce nebyly pořádnými Vánocemi? Jednoznačně bez typické vůně skořice a dalšího koření.
Tu pravou vánoční atmosféru nedělá ani sníh, ani množství dárků pod stromečkem, ale vůně, která se line z kuchyně. Vytvořte si domácí pohodu prodchnutou vůní perníčků, vanilkových rohlíčků, pečené ryby nebo třeba svařeného vína – to vše vykouzlené pomocí balíčků koření do vánoční i silvestrovské kuchyně od Speciálky na koření, bylinky a čaje KOPRA z pražských Dejvic.
Vybírat můžete ze čtyř variant: Vánočního pečení, které využijete do nejrůznějších druhů cukroví, Štědrých večeří a obědů pro přípravu různých druhů masa a zeleniny, Digestivů do Tiché noci, s nimiž si připravíte lahodné alkoholické i nealkoholické nápoje, a Silvestrovského pohoštění do chlebíčků, jednohubek a dalších chuťovek.
Více o jednotlivých druzích koření
Vánoční pečení
Koření na přípravu perníčků, vánoček a cukroví Vanilkový lusk (1 kus, délka 12–14 cm) Vanilkový lusk je vypěstovaný na Madagaskaru, odrůda Bourbon, kategorie 12–14 cm. Lusk váží průměrně 2 g. O Vánocích se používá do vanilkových rohlíčků, často pak na výrobu vanilkového cukru, na přípravu moučníků, zmrzliny, čokolády a pudingů. Pro jeho nádhernou vůni se přidává do kávy a alkoholu. Například vaječný koňak si bez něj jeho výrobci nedokážou představit. Perníkové koření (20 g) Směs koření složená pouze z jemně mletého koření bez kypřícího prášku nebo jiných aditiv. Používá se do litého perníku i vánočních perníčků. Aromatická směs koření je ideální i do litých těst na bábovky, „cupcake“, nebo koláčů. Závin (20 g) Voňavá směs do závinu, koláčků, buchet, bábovek a dalších sladkých hříchů. Vánočka (20 g) Velmi příjemně aromatická směs s cejlonskou skořicí. Je výborná do kynutých těst na vánočku, štolu nebo velikonoční mazanec. Výborná je i do ovocných dezertů nebo do čajového pečiva. Skořice mletá (20 g) Je nezbytnou součástí vánoční kuchyně. Používá se do cukroví i do dalších sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků. Nedovedeme si bez ní představit ani svařené víno nebo prohřívací čaje. Do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni. Badyán mletý (10 g) Badyán se používá do vánočního cukroví i dalšího pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně. Citronová kůra mletá (10 g) Linecké těsto, zázvorky, perníčky, vánočka a mnoho dalších vánočních cukroví provoní mletá kůra španělských citronů. Je vhodná i do dezertů, čajového pečiva, svařeného vína, na ryby, do pomazánek i na čínské pokrmy. Citronovou kůru můžeme přidat i k mořským rybám nebo ke kuřecímu masu. Citronová kůra pochází z citronů pěstovaných speciálně pro kůru. To znamená bez použití chemických látek, kterými se chrání plod před vysycháním a plísněmi. Kůra má světle žlutou barvu, protože neobsahuje síru pro stabilizaci barvy. Hřebíček mletý (10 g) Perníčky, vánoční cukroví, kompoty, punče, svařené víno a vánoční čaje si bez intenzivní ovocno-ostré, peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je také často vařen v polévce nebo s rýží. Kromě toho je hřebíček důležitou součástí prášku pěti koření a aromatické garamské směsi koření Masala. Digestivy do Tiché nociKoření na vaječný koňak, svařené víno, punč, vánoční limonády a kávu Vanilkový lusk (1 kus) Vanilkový lusk je vypěstovaný na Madagaskaru, odrůda Bourbon, kategorie 12 – 14 cm. Lusk váží průměrně 2 g. O Vánocích se používá do vanilkových rohlíčků, často pak na výrobu vanilkového cukru, na přípravu moučníků, zmrzliny, čokolády a pudingů. Pro jeho nádhernou vůni se přidává do kávy a alkoholu. Například vaječný koňak si bez něj jeho výrobci nedokážou představit. Svařák (20 g) Jedná se o příjemně aromatickou směs na přípravu horkých nápojů jako svařené víno, punč nebo čaj. Pomerančový květ (20 g) Kdo má rád pomeranče, bude zbožňovat i tuhle limonádu. Pomerančový květ vás překvapí silnou pomerančovo-mangovou vůní, která zůstává na jazyce i po jeho konzumaci. Nejen díky přidané mrkvičce je slaďounký a jemný, nepálí v krku ani na jazyce. Lesněnka (20 g) Tahle limonáda voní po lesních jahodách, malinách a dalších lesních plodech. Má lahodnou vůni, která vám provoní celý byt. Její chuť je svěží, nasládlá a hladivá. Skořice celá (20 g) Je nezbytnou součástí vánoční kuchyně. Používá se do cukroví i do dalších sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků. Nedovedeme si bez ní představit ani svařené víno nebo prohřívací čaje. Do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni. Badyán celý (10 g) Badyán se používá do vánočního cukroví i dalšího pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně. Hřebíček celý (10 g) Perníčky, vánoční cukroví, kompoty, punče, svařené víno a vánoční čaje si bez intenzivní ovocno-ostré, peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je také často vařen v polévce nebo s rýží. Kromě toho je hřebíček důležitou součástí prášku pěti koření a aromatické garamské směsi koření Masala. Kardamom zrno (10 g) Kardamom má mnoho využití, ale nejvíce si jej pochvalují milovníci kávy. Kardamomová káva se připravuje semletím kávových zrn s kardamomem a vaří se dohromady. Kardamom používá indická kuchyně do zeleninových i masových směsí, nebo při vaření rýže. Arabská kuchyně přidává kardamom do sladkých pokrmů. Ve Skandinávii jsou velmi populární kořeněné sušenky krásně vonící kardamomem. Štědré večeře a obědyKoření na ryby, drůbež, zeleninu a hovězí a vepřové maso Tajemství lodního kuchaře (25 g) Nekonvenční směs koření na ryby i mořské plody. Citronový pepř (25 g) Norsku považují citronový pepř za nejlepší koření na ryby, a kdo ochutná, bude souhlasit. Směs je vhodná ale i na přípravu všech druhů steaků, pečených mas, do gulášů, salátů, do zapečených těstovin, k ochucení všech mořských pokrmů a k přípravě salátové zálivky. Kachna (25 g) Pokud budoucímu partnerovi uvaříte skvělou kachnu, prý od vás nikdy neodejde. Ta s naším kořením je voňavá a vábivá. Nebeská krůta (25 g) Výrazná směs vhodná na pečenou krůtu, kačenu či kuřecí maso. Kuře bylinka (25 g) Voňavá směs na kuřecí maso různě upravované, hodí se ale i na vepřové a zeleninu. Chutná zelenina (25 g) Lahodná směs na saláty, grilovanou zeleninu a opečené brambory. Kmínová krkovice (25 g) Jedná se o směs na pečené vepřové maso. S úspěchem jde použít i na grilování kuřecího masa nebo sladkovodních ryb. Nejlepší je připravit marinádu z piva, oleje a koření na krkovičku. Kořenící směs krkovička je namíchaná hlavně z česneku, kmínu a tak se výborně hodí i ryby jako pstruh nebo kapr. Roštěnky (25 g) Roštěnky je směs jemně mletého koření na přípravu roštěnek, španělských ptáčků nebo dušených hovězích plátků. Tuto ostřejší, aromatickou směs můžeme použít i na dochucení hnědých omáček, gulášů nebo polévek jako je zelňačka nebo gulášová polévka. Silvestrovské pohoštěníKoření do pomazánek na chlebíčky i jednohubky, na slané tyčinky a do dalších dobrot Černý česnek (1 kus, hmotnost 12–20 g) Fermentovaný černý česnek je kombinace chutí česneku, pečené švestky, balsamika, i tóny vanilky nebo skořice. Má mnohem více vitamínů a antioxidantů než česnek bílý. Nezanechává česnekovou chuť. S černým česnek nakládáme podobně jako se šafránem nebo s lanýži. Na jeden oběd pro čtyři lidi stačí jeden kus. Hodí se na pomazánky, ale i do masa a sladkých jídel. Slané pečivo (20 g) Směs na posypání těsta na tyčinky, rohlíky a další slané pečivo. Česnek granulovaný (20 g) Nezbytná součást při výrobě česnekové pomazánky. Obsahuje velké množství silic, které zaručují plnou chuť a bohaté aroma. Díky němu ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku. Navíc jej mohou i lidé se žlučníkovými problémy. Nezůstává po něm česneková pachuť. Rajčinky (20 g) Křupavé Rajčinky běžně nekoupíte. Jsou vyrobené z rajčat vyzrálých na slunci. Mají velmi koncentrovanou chuť. Při jejich výrobě se nepoužívají žádná dochucovadla ani aromata, a přesto chutnají lépe než čerstvá rajčata. 1 kg Rajčinek odpovídá přibližně 13,6 kg čerstvých rajčat. Oblíbily si je hlavně děti. Dají se použít na saláty, omáčky, pizzu, špagety, ve slaném nálevu, k dekoraci kořenitých a pikantních pokrmů nebo jednoduše na smetaně nebo kvarku, či na chleba s pomazánkovým máslem. Vajíčková pomazánka (20 g) Směs koření na vajíčkovou pomazánku. Díky ní máte pomazánku hotovou během pár minut. Ryba ze zámku (20 g) Francouzská směs na mořské i sladkovodní ryby přivezená ze zámku Fontainebleau. Výborná je do pomazánek. Sumah dává koření mírně nakyslou chuť a vůni, špenát dodá zeleninové aroma i barvu a česnek ostrost a pikantnost Tzatziky (20 g) Při silvestrovských rejích nebo na výbornou a jednoduchou večeři, po které zaručeně nepřiberete, je směs koření na Tzatziki. Tzatziki jsou jedním z nejznámějších řeckých jídel, jeho tradice se však neomezuje jen na Řecko – v různých regionálních variantách se tzatziki připravují ve všech zemích bývalé osmanské říše (Turecko, Azerbajdžán, Írán, Írák atd.). Bylinkové máslo (15 g) Bylinková směs s medvědím česnekem je vhodná na přípravu ochucených másel, pomazánek a na grilování. Hodí se i k ochucení bramborové kaše, polévek nebo rybího masa. Bylinkové máslo je výborné na do zapečené česnekové bagety nebo na tousty. Před grilováním celého kuřete můžeme dát lžíci bylinkového másla mezi prsa a kůži. Při grilování se máslo dostane do prsních řízků a relativně suché maso dostane šťávu i chuť. |
Adresa pro případné vrácení zboží:
Speciálka na koření, bylinky a čaje KOPRA, Rooseveltova 790/45, 160 00 Praha 6
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.