













Káva. Je jako život, stejně hořkosladká.
A má přímo mystické účinky na náš organismus. Pijeme ji povětšinou roky, ale víme, jak má opravdu chutnat?
E‑shop PlenTea vám nyní nabízí kávu přesně takovou, jaká by měla být – nejvyšší kvality a přímo z plantáží. Už po prvním doušku dáte za pravdu tvrzení, že aromatizovaná dobarvovaná směs z našich končin jí nesahá ani po kořínky. Vyberte si tu svou a prociťte její nepopsatelnou vůni a chuť!
Pořiďte si 100, 200 nebo 500 gramové balení. Na přání vám kávu rádi semelou dle požadované hrubosti a způsobu přípravy. Stačí napsat na mail info@plentea.sk a uvést číslo vaší objednávky.
Popis jednotlivých kávových odrůd:
Směs kávových zrn pocházející z oblasti Sul de Minas. V chuti a vůni převažují tóny lískových oříšků a čokolády, kyselost nepatrná. |
Plantážní káva z rodinné farmy, která leží téměř na samém rovníku, zapůjčí vašemu šálku jemnou kořenitost a výraznou chuť tropického ovoce. Doporučujeme připravovat v Mocha kávovaru nebo pákovém espressu. |
Směs arabiky (typy Caturra, Bourbon a typical) z farmy ležící na svazích vulkánu Barú v západní Panamě. Majitelé farmy aktivně ochraňují přírodní prostředí v okolí farmy a zároveň se nadstandardním způsobem starají o sociální zázemí svých pracovníků. V chuti kávy převládá unikátní směs čokolády a lesních plodů, doplněná o krémové tělo bez acidity. |
Směs káv (100% arabica) z oblastí Nariño a Huila v sobě kombinuje jemnou sladkost kakaových bobů a jemně kořenité tóny. Pojmenovaná je podle tradičního kolumbijského farmáře. |
V regionech Chanchamayo a Cuzco se pěstuje největší množství bio certifikované kávy na světě. Kávy z andských hor mají specifický rustikální charakter s typickými vlastnostmi peruánských káv: delikátní tělo, vinná acidita, čistá a sladká dochuť. |
Oblast Kaffa je mnohými odborníky považována za původní oblast odrůdy arabika. Důkazem jsou dodnes přítomny divoké jedince kávovníku, vyskytující se v místních deštných pralesích. V chuti převládají sametové tóny čokolády a karamelu doplněné o netypické ovocné tóny borůvky a rybízu. Acidita typická pro etiopské kávy. Doporučujeme přípravu v pákovém espresso stroji. |
Kávová směs arabiky a robusty, která je přímo ideální pro přípravu pomocí pákového espresso přístroje. Obsažená robusta dodává kávě vyšší obsah kofeinu, jemnou kyselost a bohatou pěnu, zatímco arabika zvýrazňuje snadno ovocné tóny a hutné čokoládové tělo v šálku. Doporučujeme pít s malým množstvím mléka, které zvýrazní její intenzivní chuť. |
Označení Peaberry (perlová káva) si tato káva zasloužila díky přírodní zvláštnosti. V kávové třešni se obvykle vyskytují dvě kávová zrnka, avšak odrůdy „Peaberry“ se vyznačují jen jedním kávovým zrnkem v třešni. Právě proto jsou zrnka této kávy kulatější, připomínající perly. V chuti můžeme najít velmi zajímavou kombinaci červeného rybízu, angreštu a čokolády. Acidita je minimální a tělo spíše jemnější, bez nadměrné hořkosti. |
Kávovník se do Indie dostal z jemenského přístavu Mocha. Tato káva je svojí chutí typickým představitelem tohoto regionu. V aroma převládají oříšky kešu, chuť je zemitá s tóny mléčné čokolády, čaje a kůry stromu. Ideální lehká káva na každodenní popíjení bez výrazné kyselosti. |
Adresa pro případné vrácení zboží:
PlenTea, s. r. o., Heydukova 3, 811 08 Bratislava – Staré Mesto, Slovenská republika