









Na světě jsou dvě věci, které nikdy nesmíte ošidit. Maminku a kvalitní čokoládu.
Žádná umělá barviva a sladidla, lecitin či aromata. Čokolády z Troubelic se drží naprosto pevných zásad. Především se vyrábějí ručně, takže každá tabulka je vlastně originál. Dále na ně používají jen a pouze kvalitní ekvádorské boby, které sladí ztuhlou třtinou panelou v bio kvalitě. Vše, co dobrá čokoláda potřebuje, je totiž kakaové máslo. Schválně se podívejte, jak přesně výroba probíhá.
Základní proces výroby:Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Ta se pak vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě – melanžéru –, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí – tomuto procesu se říká temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování. Poté je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně jeden den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení. |
K ochutnání se teď nabízí celá řada těchto dobrot. V nabídce jsou tabulky hořké, mléčné i bílé čokolády – od 40 až do 75 %. Některé z nich jsou dokonce „vytuněné“ celými mandlemi nebo levandulí. Žádný div, že si odnesly i prestižní ocenění „Zlatá Salima 2014“ a „Výrobek Olomouckého kraje 2014“.
Tip: Kromě klasických čokolád ve variantách najdete i krém Čokoládová slast v hořké a mléčné verzi. Nechat je tam ležet bez objednání byste si možná už nikdy neodpustili.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Bělčická 2844/19, 141 00, Praha 4 - Záběhlice