






Potraviny s irským mechem: černá, středomořská i himálajská sůl i mořské nudle
Přehled nabídky












Pohádky? Ty jsou z mechu a kapradí. A vitamíny? Ty vždycky najdete v mechu a soli.
Síla stvořená mořem
V lidovém léčitelství má tato mořská řasa vyskytující se kolem Irska dlouhou tradici, v 19. století zde byla jedním z hlavních zdrojů výživy. V dnešní době získává opět svoji zaslouženou popularitu nejen jako skvělý pomocník v kuchyni, ale také jako výborný zdroj vitamínů a minerálních látek.
Tip: Na Lahodném blogu k Irskému mechu najdete skvělé recepty.
Irský mech obsahuje 15 pro tělo nezbytných esenciálních látek. Je bohatý na vápník, síru, jód, draslík, dále na vitamíny A, D, E, F a K. Díky svému složení obnovuje pojivové tkáně a buňky těla, na které má ostatně mnoho dalších blahodárných účinků.
Účinky Irského mechu na tělo při pravidelné konzumaci:
|
Podívejte se na bližší informace o jednotlivých produktech
|
Růžová himálajská sůl s Irským mechem
|
Nerafinovaná jedlá mořská sůl s mořskou řasou Irským mechem
|
Mořské nudle Gracilaria (Gracilaria Verrucosa)
|
Použití Irského mechu v RAW kvalitě (především v podobě gelu)
Příprava gelu z Irského mechu: Čerstvý Irský mech je třeba připravovat trochu jinak než mech sušený. Nejprve dobře properte a poté namočte v teplé vodě (ne v horké, aby byla zachována jeho raw kvalita) po dobu cca 12 hodin. 1–2× můžete vyměnit vodu a mech ještě proprat. Poté ho rozmixujte v mixéru bez přidání vody na konzistenci hladké želatinové pasty. |

Adresa pro případné vrácení zboží:
Rychnov nad Kněžnou, Mírová 1464, 516 01 (sídlo firmy a výdejní místo)