



Zkuste to v kuchyni jinak – třeba po mexicku!
Tascalate je běžné v mexickém státě Chiapas - složení se liší, takže zatímco u některých druhů dominuje chuť pražené kukuřice, ostatní směsi jsou kontrolovány čokoládou. Prášek může být smíchán s mlékem a zahřátý na přípravu horkého nápoje, nebo si jej vychutnejte studený s ledem.
Kakaové pinole můžete využít v kuchyni různými způsoby – jedná se o tradiční mexický polotovar, praženou mletou kukuřici smíchanou s praženým kakaem, cukrem a skořicí. Má vysokou výživovou hodnotu, můžete jej přidat do pečiva, tortilly či zamíchat do nápojů. Název pochází z Nahuatl a znamená kukuřičnou moučku.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Sokolovská 92/74, Karlín, 186 00, metro Křižíkova, vedle knihkupectví Přístav