Co si zabalit do taštičky, abyste byli připraveni na všechno? Porci masa!
Nechte si dovézt 800g balení pelmení – taštiček,
které ve firmě Dobrotík naplnili, zabalili a zmrazili tak, že je
stačí jen nasypat do vroucí vody a podávat. V mrazáku vám tahle pochoutka
původem ze Sibiře vydrží až půl roku, během kterého vás může
zachránit kdykoliv, kdy vás přepadne nečekaný hlad nebo ještě
nečekanější návštěva.
Na výběr jsou tři druhy plněných pelmení,
v sibiřských se ukrylo hovězí a vepřové maso, drůbeží varianta
kombinuje krůtí a kuřecí maso a v hovězí je maso doplněno ještě
zelím. Zvolit můžete také tradiční vareniky, které jsou
plněné meruňkou a tvarohem. Vše je vyrobené v České
republice ze surovin od místních dodavatelů, bez konzervačních
látek a barviv, zato s plnou chutí, kterou si pelmeně zachovávají díky rychlému zmrazování.
V Hořovicích taštičky připravují a balí každý den, takže
dostanete vždy čerstvou porci. Stačí si tedy jen vybrat náplň, která vás
osloví nejvíce. Nebo je zkusíte všechny? Koukněte se na recept a nechte si chutnat.
Postup klasické přípravy: 500 g (2 porce)
nerozmrazenych taštiček vložte do 2 litrů vroucí osolené vody (2 malé
lžičky soli), přidejte 2 bobkové listy. Jemně míchejte, dokud taštičky
nevyplavou, potom nechte vařit asi 10 minut na slabém ohni. Následně
sceďte, přidejte 50 g másla a zamíchejte, aby se máslo rozpustilo.
Podávejte teplé. Podle chuti můžete uvařené taštičky polít smetanou,
nebo přidat nakládané okurky, kysané zelí nebo omáčku. |