Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

1 nebo 5 g tibetského šafránu: na léčebný čaj, rizoto či pečení

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Fasticana s.r.o.

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

Varianta:

1 g tibetského šafránu
Ukončeno
199 Kč

V ceně varianty:

Tibetský šafrán

  • 100% šafrán (Crocus sativus)
  • Sklizeň: pohoří Tibetu
  • Balení: uzavíratelná plastová dózička v sáčku
  • Obsah: 1 g
  • Expirace: min. rok 2023 

Upozornění: Nevhodné či příliš velké dávkování může zapříčinit i zdravotní problémy.

Návod: Existují tisíce návodů pro použití, např. pro léčebný čaj stačí 2–3 čnělky, na risoto 5–10 čnělek nebo připravený výluh. Čnělky (nitky) šafránu můžete také nadrtit v hmoždíři. 

Doručení:

Osobní odběr na provozovně
Zdarma (2 prac. dny)

Česká pošta
60 Kč (3 prac. dny)

Osobní odběr Zásilkovna (9 099 poboček)
69 Kč (4 prac. dny)

Místo osobního odběru:

Fasticana – výdejní místo

č.p. 105, Vysoká nad Labem

Vyjádřit drahé polovičce lásku drahým kamením, to už tu bylo. Zkuste to tentokrát jinak – uvařte jí rizoto se šafránem!

Šafrán byl, je a bude nejdražším kořením na světě. Je to hlavně způsobeno tím, že každý květ obsahuje 3 pestíky (čnělky), které se musí ručně utrhnout. Na 1 kg tohoto koření je potřeba zpracovat minimálně 170 000 květů. V nabídce je 1g a 5g balení

A jak to funguje? Pestíky (šafránové čnělky) se usuší a v uzavřené nádobě si udrží své aroma i několik let. Vařit se šafránem je radost, ale vyžaduje to trochu přípravy a zkušeností. 

  • Chuť a vůně: velmi intenzivní vůně a lehce nahořklá chuť
  • Použití: Typickým použitím šafránu je rýže, španělská paella nebo italské rizoto, u nás má tradici rybí polévka se šafránem. Výborný je i do krémových zeleninových polévek nebo při pečení do bochánků a pečiva. Na internetu najdete stovky receptů.
  • Dávkování: Šafránové čnělky se podobají tobolkám, které uchovávají barevné i aromatické složky rozpustné ve vodě. Pro jejich uvolnění je potřeba šafrán namočit do trochy horké vody (nebo do alkoholu nebo roztoku nějaké kyseliny, ale to v kuchyni příliš nevyužijete). Barvivo i aroma se uvolňují postupně 24 hodin i více (v závislosti na kvalitě šafránu). To je při běžném vaření dost nevyhovující, ale přesto se pokuste vydržet alespoň 20 minut. Do pokrmu se přidá šafrán i s vodou, aroma se potom krásně rozvine a dostane se do celého pokrmu.

Procedura namáčení odpadne, pokud použijete mletý šafrán (připravíte ve hmoždíři). Tady jsou blizny již narušené, proto snáze uvolní svoji barvu. Menší problém u mletého šafránu může být dávkování, protože pokud celý šafrán přidáváte po špetkách, mletý dávkujete na špičku nože. Šafrán je velice aromatický, a pokud ho použijete příliš, jídlo bude hořké. 

Pěstování: Dnes se šafrán pěstuje hlavně v Íránu, Španělsku, Indii a Číně. Nejkvalitnější šafrán dnes putuje do světa ze severní Indie z Kašmíru a z Tibetu.

Šafrán si své místo najde i mezi bylinkami pro své léčebné účinky. Údajně funguje v malém množství také jako afrodisiakum. Pokud chystáte romantický večer, nezapomeňte připravit večeři s tímto ceněným kořením.

Upozornění: Užití šafránu ve vyšších dávkách může vyvolat bolesti hlavy. Doporučuje se užívat šafrán ve formě doplňků stravy a již připravených produktů z něj. Šafrán by neměly konzumovat těhotné a kojící ženy.

Adresa pro případné vrácení zboží:

Fasticana showroom, Rašínova třída 1669, Pražské Předměstí, 500 02 Hradec Králové

Další informace

Upozornění

Nevhodné pro kojící a těhotné ženy.

Alergeny
1

Obiloviny obsahující lepek

pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2

Korýši

a výrobky z nich

3

Vejce

a výrobky z nich

4

Ryby

a výrobky z nich

5

Podzemnice olejná (Arašídy)

a výrobky z nich

6

Sójové boby (Sója)

a výrobky z nich

7

Mléko

a výrobky z něj

8

Skořápkové plody

mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

9

Celer

a výrobky z něj

10

Hořčice

a výrobky z ní

11

Sezamová semena (Sezam)

a výrobky z nich

12

Oxid siřičitý a siřičitany

v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

13

Vlčí bob (Lupina)

a výrobky z něj

14

Měkkýši

a výrobky z nich

Upozornění:

Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky. 

Nahoru