



K jihoamerickým vývozním hitům patří vlna, banány, kožené výrobky nebo fotbal. Obchod Pampas Market společnosti Nestar vám teď z Jižní Ameriky přiváží i gurmánské delikatesy v nejvyšší kvalitě!
Vyberte si ze dvou možností:
- Uruguayské hovězí maso „Maminha“ (hovězí kýta, 1 kg)
- Uruguayské hovězí maso „Maminha“ (hovězí kýta, 1 kg) + dřevěné uhlí Quebracho (3 kg) + červené víno Aberdeen Angus Cabernet Sauvignon (0,75 l)
Hovězí kýta Tri Tip steak neboli Maminha je výtečné maso mezi ořechem a květovou špičkou. Má tvar nepravidelného trojúhelníku a vyznačuje se křehkým vláknem a tukovým krytím, který propůjčuje steaku výraznou chuť.
Masíčko si připravte třeba takto:
1. Z masa odstraníme přebytečný tuk a šlachy.
2. V misce smícháme lžičku soli, půl lžičky pepře a půl lžičky sušeného mletého česneku. Tuto směs do masa dobře zapracujeme a necháme v chladu odpočívat alespoň 30 minut, ideálně však přes noc.
3. Rozpálíme gril a zprudka opečeme 2–3 minuty z každé strany, stáhneme teplotu nebo maso přesuneme na chladnější část grilu a dopékáme 20–30 minut podle toho, jak chceme mít maso propečené.
4. Hotové maso přesuneme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme alespoň 10 minut odpočívat. Poté maso naporcujeme na steaky.
Dřevěné uhlí Quebracho je vyrobeno ze stromu Quebracho Blanco (70–80%), Algarrobo Blanco, Mistol, Guaiacum (30–20%). Strom kebračo roste pouze v oblasti Chaco na severu Argentiny a dřevěné uhlí z něj vyrobené dosahuje velmi vysokých teplot. Neobsahuje žádné chemické látky a hoří déle než běžné uhlí.
Víno Aberdeen Angus Cabernet Sauvignon Finca Flichman Mendoza, Argentina má temnou červenou barvu s pěknou jiskrou. V aromatu najdete typickou odrůdovou vůni černého rybízu s vanilkovým podtextem.
Jak objednat zboží
- Objednávka přímo přes odkaz www.pampasmarket.cz/slevomat/
- Doplňte osobní údaje a číslo voucheru do okna „Vaše poznámka“ v záložce zákazník.
- Pouze pro osobní odběr.
- Objednávka je závazná, případné zrušení min. 24 hod. předem, jinak voucher propadá.
- Případná vyšší váha masa se doplácí na místě hotově, za případnou nižší váhu se vrací peníze (doplatek i přeplatek ze snížené ceny).
- Chlazené maso skladujte ideálně při 0 – 3 °C. Po zakoupení lze maso skladovat 2–3 dny v běžné lednici, po zmražení vydrží ve stejné kvalitě až 1 rok.