Bílá čepice, zlatavá barva, řízná chuť… Zajímala vás ale někdy samotná výroba tohoto dokonalého nápoje? Vyrazte o pivu zjistit vše na místo nejpovolanější – do Znojemského městského pivovaru. Historie vaření piva ve Znojmě sahá do 14. století, ze kterého existují první zmínky o právu várečném. Pivo se zde vařilo po staletí do roku 2009, kdy byla produkce v místním pivovaru ukončena, nyní se ale opět díky nadšencům, sládkům a profíkům do Znojma vrací.
Na komentované prohlídce se seznámíte s tradiční řemeslnou výrobou piva za použití moderních technologií. V historickém pivovaru se řídí jednoduchým mottem: vyrábět skvělé místní pivo z místních surovin a s fortelem místních lidí. A co by to bylo za prohlídku bez ochutnávky? Těšit se můžete rovnou na 3 degustační vzorky, láhev piva Znojemská 11° si navíc odnesete domů.
A nejenže tu znají tu nejlepší recepturu na pivo, ale také dobře vědí, že ke zlatavému moku patří i dobré jídlo! Sáhněte tak rovnou po voucheru s vepřovými žebry pečenými na místním pivě, ke kterým samozřejmě nebude chybět rozpečený chléb, omáčky a orosený půllitr. Zda si na tuhle parádu skočíte do pivovarské HoZpody před, nebo po exkurzi, je na vás.