Kurz domácí výroby sýrů, jogurtů a mléčných produktů v Holešovicích
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 20. 12. 2021.
V ceně
5hodinový kurz výroby sýrů, jogurtů a mléčných výrobků pro 1 osobu:
- Historie mléka a mléčných výrobků
- Základní principy výroby sýrů
- Výroba jogurtů, kefíru, mléčných výrobků
- Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování
- Ochutnávka výrobků z našich kultur
- Sýr si odnesete s sebou domů
Termíny kurzů:
- 18. 1. 2020
- 1. 2. 2020
- 15. 2. 2020
- 29. 2. 2020
- 14. 3. 2020
- 28. 3. 2020
- 11. 4. 2020
- 25. 4. 2020
Čas konání: 10.00–15.00 hodin
Rezervace: Předem na e‑mailu ilona.tzanova@bulgaricus.cz – do zprávy uveďte kód voucheru.
Zrušení nebo přesunutí termínu je třeba provést min. 7 dní předem, jinak voucher propadá.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 20. 12. 2021.
V ceně
5hodinový kurz výroby sýrů, jogurtů a mléčných výrobků pro 2 osoby:
- Historie mléka a mléčných výrobků
- Základní principy výroby sýrů
- Výroba jogurtů, kefíru, mléčných výrobků
- Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování
- Ochutnávka výrobků z našich kultur
- Sýr si odnesete s sebou domů
Termíny kurzů:
- 18. 1. 2020
- 1. 2. 2020
- 15. 2. 2020
- 29. 2. 2020
- 14. 3. 2020
- 28. 3. 2020
- 11. 4. 2020
- 25. 4. 2020
Čas konání: 10.00–15.00 hodin
Rezervace: Předem na e‑mailu ilona.tzanova@bulgaricus.cz – do zprávy uveďte kód voucheru.
Zrušení nebo přesunutí termínu je třeba provést min. 7 dní předem, jinak voucher propadá.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Co udělá milovník mléčných výrobků, když dostane chuť na kousek sýru? Zajde do obchodu? Kdepak! Postaví se k plotně!
Zapište se do kurzu od Bulgaricus, který je určen všem milovníkům originálních mléčných výrobků. Jako absolventi budete schopni si vyrábět tyto produkty sami doma a rozlišovat kvalitu při nákupu různých sýrů a jogurtů.
Lektoři vám při výrobě jogurtů a sýrů vysvětlí, proč je důležité dodržovat správné technologické postupy, dozvíte se také zajímavé informace o historii a původu jogurtu a pokrmů z něj vyrobených.
Co se na kurzu naučíte?
- Originální bulharský jogurt, 3 další druhy jogurtů a kefír za cenu mléka + 1 Kč
- Balkánský sýr a čerstvý sýr
- Receptury dalších druhů sýrů
- Z předem připravených surovin si vyrobíte tarator, tzatziky, pomazánky, dresinky a sladké dezerty
Obsah kurzu
- Historie mléka a mléčných výrobků
- Základní principy výroby sýrů
- Výroba jogurtů, kefíru, mléčných výrobků
- Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování
- Ochutnávka výrobků z našich kultur

Absolventi budou mít možnost si zakoupit základní potřeby pro výrobu jako teploměr, plachetku, formy, syřidlo a mlékárenské kultury.
Termíny kurzů:
Čas konání: 10.00–15.00 hodin Adresa konání: Veletržní 3, 170 00 Praha 7, Holešovice |