Že profesionálně připravené jídlo je pastva pro oči i mlsný jazýček, to je známá věc. Ale víte, že může být i skvělou zábavou?
Při vaření si možná moc zábavy neužijete, teď tomu bude ale jinak:
vařit totiž nebudete vy. Při kuchařsko-řeznických show v Presto meat marketu se toho chopí
profesionál, na vás bude jen všechny ty dobroty ochutnávat. Vybírat
můžete ze dvou témat show: maso a steaky nebo kuchynistředomoří (mediterán).
3,5 hodiny zábavy a ochutnávek
Šéfkuchař Martin Kincl pro vás připraví
5chodové menu a ukáže vám, jak moderní pokrmy vznikají:
kromě jejich přípravy si hezky zblízka omrknete i servírování a zdobení. Ke každému chodu ochutnáte také doporučené kvalitní
víno, které s jídlem ladí.
Selečí hřbet v italské pancette připravovaný metodou sous vide na krémovém risottu s kozím sýrem, glazovanou řepou a lístky rukoly. (víno
Pinot Grigio)
Grilované peruanské kalamáry na paprikovém coulis s nokem štouchaných
citronových brambor s rukolou (víno Fruit de Mer)
Konfit z hovězích líček podávaný s parmazánovou tortelinou na rajčatové omáčce s telecím juice a lístky bazalky (víno
Montepulciano)
Vyzrálý (30 dní stařený nízký roštěnec) podávaný s cuketovým
suflé zdobený šalotkovou omáčkou a glazovanou mrkvičkou na rozmarýnu
(víno Chianti)
Profiteroles z odpalovaného těsta, plněné čokoládovým kréme,
zdobené mascarpone a jahodovým tataráčkem
Zkušeného kuchaře Martina Kincla můžete znát
z televizního pořadu Pečeme podle hvězd. Svou profesní dráhu začal
rovnou u gastronomických mistrů – po škole jeho kroky neomylně
zamířily do exkluzivní francouzské restaurace, odkud se vzápětí vypravil
na zkušenou do světa. Vařil v podnicích v Itálii, Francii, Španělsku
či Kostarice, kde měl i vlastí restauraci. Současně kromě Presto
kurzů vaření otevřel také gurmánské řeznictví a bistro Presto meat–market v blízkosti centra Prahy.