Kurzy výroby domácích sýrů, másla, jogurtu a dalších mléčných produktů
Přehled nabídky
Kurz výroby domácích sýrů, másla a dalších mléčných produktů pro začátečníky
Termín
Platnost do 29. 2. 2020.
V ceně
Kurz domácí výroby másla, sýrů, jogurtů a dalších mléčných produktů pro 1 osobu
- Délka kurzu: 4 hodiny
- Termín: vypsaná je vždy minimálně jedna sobota v měsíci, někdy i jiné dny podle počtu zájemců
Náplň kurzu
- Dozvíte se něco o historii, původu a výrobě jogurtu a pokrmů z něj vyrobených
- Naučíte se vybrat a používat vhodné startovací kultury
- Zkusíte sýření, krájení, solení a lisování
- Zjistíte, proč je důležité dodržovat správné technologické postupy
- Uvidíte výrobu másla, jogurtu, kefíru a sýru
- Ochutnáte výrobky z místních kultur
- Produkty vyrábí lektorka ve spolupráci s účastníky (zkusíte si výrobu některého z produktů)
- Domů si odnesete některé vzorky (dle dostupnosti, konkrétní vzorky nelze garantovat)
- Rezervace: Termín a preferované místo kurzu si domluvte na tel. 732 682 544 nebo e‑mailu: lencova.veronika@seznam.cz
- Nahlaste rovnou kód voucheru.
- Kurzu se můžou zúčastnit i děti od 8 let, vždy však v doprovodu dospělé osoby.
- Dítě musí mít vlastní voucher.
Změnit nebo zrušit rezervovaný termín je možné nejpozději 24 hodin předem, jinak voucher propadá.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 29. 2. 2020.
V ceně
Kurz domácí výroby sýrů pro pokročilé pro 1 osobu (předpokládá se základní znalost výroby sýrů)
- Délka kurzu: 4 hodiny
- Termín: vypsaná je vždy minimálně jedna sobota v měsíci, někdy i jiné dny podle počtu zájemců
Náplň kurzu
- Získáte pokročilé znalosti s oblasti výroby sýrů
- Uvidíte výrobu ricotty, brynzy, zrajících sýrů, korbáčků či čedaru
- Prozkoumáte další produkty, které můžete z těchto sýrů vyrobit
- Poznáte další možnosti použití kultur
- Zjistíte, co ještě můžete dělat ze syrovátky
- Produkty vyrábí lektorka ve spolupráci s účastníky (zkusíte si výrobu některého z produktů)
- Domů si odnesete některé vzorky (dle dostupnosti, konkrétní vzorky nelze garantovat)
- Rezervace: Termín a preferované místo kurzu si domluvte na tel. 732 682 544 nebo e‑mailu: lencova.veronika@seznam.cz
- Nahlaste rovnou kód voucheru.
- Kurzu se můžou zúčastnit i děti od 8 let, vždy však v doprovodu dospělé osoby.
- Dítě musí mít vlastní voucher.
Změnit nebo zrušit rezervovaný termín je možné nejpozději 24 hodin předem, jinak voucher propadá.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Když jde o mléčné produkty, není nad domácí výrobu!
Naučte se připravit vlastní sýr, jogurt či máslo nebo si troufněte rovnou na pokročilejší ricottu, brynzu, zrající sýry, korbáčky či čedar. Stačí se přihlásit do jednoho z kurzů, kde vám ukážou jak na to. Během 5 hodin se dozvíte něco málo o historii výroby, seznámíte se s technologickými postupy a pustíte se do díla.
Vše, co vyrobíte, si pak odvezete domů. V pokročilém kurzu se dozvíte třeba také recepturu na přípravu sýrů camembert a gouda. Doma se pak můžete blýsknout a připravit úžasné domácí pohoštění.
Místa konání:
- Praha, Letná
- České Budějovice, v části Suché Vrbné
- Vila Jihočeské rybníky u vesnice Hlavatce, jen 19 km od Českých Budějovicích
Termín kurzu je vypsaný vždy minimálně na jednu sobotu v měsíci. Pokud bude víc zájemců, můžou organizátoři vypsat i další termíny.