12 druhů chilli prášků v dřevěném stojánku: chipotle, habanero i jalapeno
Přehled nabídky
Jaký je rozdíl mezi 12 měsíci a 12 chilli prášky? Chilli prášky vás zahřejí všechny, a to fest.
Patříte mezi milovníky pekelně ostrých jídel? Pořiďte si sadu 12 chilli prášků ve stylovém stojánku, které ve vaší kuchyni nesmí chybět. V sadě najdete nejméně pálivé Ancho papričky vhodné pro přípravu lahodné čokolády, uzené chipotle, ostré habanero i nejpálivější chilli papričku na světě, Carolinu Reaper.
„Dárek pro bráchu, moc si chuť všech komponentů balíku pochvaloval!“ (Kateřina, 05/2019)
Dobré vědět: Ampulky s rozloženým stojánkem jsou
zabalené do krabičky včetně brožury, která obsahuje popis jednotlivých
odrůd a informaci o pálivosti.
Jaké prášky jsou součástí chilli balíčku?
-
Seznamte se s nejpálivější papričkou na světě. Do Guinessovy knihy rekordů byla zapsána v roce 2013 a dosahuje pálivosti až 2 200 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU).
Carolina reaper je hybridní chilli paprička druhu Capsicum chinense, kterou v roce 2012 vypěstoval Ed Currie ve městě Rock Hill v jižní Karolíně pod původním označením HP22B. Tento hybrid vznikl křížením papriček Bhut Jolokia a červeného Habanera.
-
Chilli paprička pocházející z oblasti Moruga na ostrově Trinidad, druhu Capsicum chinense.
Chile Pepper Institut jí prohlásil nejpálivější papričkou na světě 13. Února 2012 na Novomexické státní univerzitě v Las Cruces. Nicméně Guinnessova kniha rekordů papričku Trinidad Moruga Scorpion za nejpálivější papričku na světě nepotvrdila.
-
Naga Jolokia je chilli paprička dosahující pálivosti až 1 041 427 SHU. Do roku 2007 byla označena za nejpálivější papričku v Guinnessově knize rekordů s pálivostí 1 001 304 SHU.
Jedná se o mezidruhového křížence z Bangladéše a severovýchodní Indie. Zkřížením papriček druhu Chinense a Frutescens. Lze jí také nalézt na Srí Lance, kde je známá jako Nai Mirris (Cobra chilli).
-
Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Její název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jednou z více pálivějších papriček. Nezralé Habanera jsou zelené, ale v průběhu zrání svou bravu mění. Můžeme vidět Habanera oranžová a červenám ale i bílá, hnědá a růžová.
Habanero dosahuje pálivosti 200 000–300 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU).
-
Chilli papričky Birds Eye jsou velmi ostré, velké asi 1–2 cm, plody jsou světle červené a pálivost je 50 000–100 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU).
Pro svoji pálivost si vysloužila též přezdívku „africký ďábel“. Papričky jsou vhodné jak v syrovém, tak v sušeném stavu jako koření na dochucování pikantních pokrmů, zvláště marinád, omáček či gulášů.
-
Chipotle nebo také chilpotle je výraz pocházející z jazyka nahuatl a znamená uzená chilli paprička. Sušená a uzená paprička Jalapeno, která se používá především v mexické kuchyni a v kuchyních, jež jí jsou inspirovány, například Tex-Mex. V jejich chuti se pálivost původních papriček spojuje s uzenou příchutí dýmu. -
Papričky Jalapenos jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu. -
Papričky Jalapenos jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu. -
Jako Ancho se nazývají sušené chilli papričky Poblano, které mají ovocně-sladkou chuť, s příchutí švestek a rozinek. Poblano je odrůda Capsicum Annuum a patří mezi nejméně pálivou odrůdu. V průměru obsahuje kolem 2 500 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU) a jejich domovem je Mexiko.
-
Pasilla chilli nebo také Negro chilli je sušená forma chilli papriček Chilaca, rodu Capsicum Annuum. Pocházejí z Mexica, kde jeho název znamená „malá hrozinka“ a jsou důležitou součástí místní kuchyně. Spolu s papričkami Ancho a Mulato tvoří tzv. „Svatou trojici“ (Holly trinity) chilli papriček, které se používají k přípravě tradiční mole omáčky. -
Paprička Scotch Bonnet je dlouhá asi 3–4 cm a obvykle dosahuje pálivosti okolo 100 000–350 000 SHU. Ačkoliv je jen o něco méně pálivá než Habanero, její pálivost je stále dost výrazná. V průběhu zrání se její barva mění ze zelené po žlutou nebo šarlatově červenou. Některé variety této papričky mohou dozrát do oranžové, tmavě žluté nebo dokonce čokoládově hnědé barvy. Domovem papričky je Mexiko. -
S touhle papričkou budete mít doslova rudo před očima. Nebude to sice kvůli její pálivosti, ale určitě vás dostane svou jasně plnou barvou červeného vína, pro kterou je vysoce žádaná.
Kashmiri odrůdy Capsicum annuum (papriky roční) pochází z Indie a se svou mírnější pálivostí okolo 5 000–10 000 SHU jsou v této vysoce pálivým chilli proslulé zemi spíše raritou. Mají tvar typické chilli papričky – protáhlé tenké tělo dlouhé asi 7–10 cm se špičatým koncem. Jejím domovem je Indie.
Adresa pro případné vrácení zboží:
The ChilliDoctor s. r. o., Hornická 2511/10a, 400 11 Ústí nad Labem
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek
- pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
- Korýši
- a výrobky z nich
- Vejce
- a výrobky z nich
- Ryby
- a výrobky z nich
- Podzemnice olejná (Arašídy)
- a výrobky z nich
- Sójové boby (Sója)
- a výrobky z nich
- Mléko
- a výrobky z něj
- Skořápkové plody
- mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
- Celer
- a výrobky z něj
- Hořčice
- a výrobky z ní
- Sezamová semena (Sezam)
- a výrobky z nich
- Oxid siřičitý a siřičitany
- v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
- Vlčí bob (Lupina)
- a výrobky z něj
- Měkkýši
- a výrobky z nich
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.