Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Letní jezdecký výcvik s programem: týdenní dětský tábor v koňské společnosti

4,7 / 5 Jezdecký klub Radkova Lhota Dřevohostice  (mapa) 6 prodejů
Pro děti

Přehled nabídky
Pro děti

Varianty (1)

Nejoblíbenější letní motto? Jelito, kopyto, jede to!

Léto u koní, to je sen nejednoho dítěte. Splňte tomu vašemu díky táboru v Radkově Lhotě, jezdecký tábor pro malé koňáky pořádá Jezdecký klub již od roku 1994. Tábor je určen pro děti od 7 let a je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Pokud má vaše ratolest vlastního koně, je možné absolvovat tábor s ním.

Bydlení v chatkách a ve stanech

Táborníci spí buď v nových chatkách, nebo po 2 ve stanech s podsadou (železná konstrukce, celtovina), a tak budou děti potřebovat spacák a karimatku. Postele jsou z dřevěné desky, na které je molitanová matrace s prostěradlem a polštář. 

Součástí stanu je i společný noční stolek nebo závěsná polička. Stany jsou umístěny na zahradě hospodářství, sprchový kout a WC se nachází v budově. V areálu tábořiště je pak další WC (ekologický splachovací záchod). Na jídlo pak budou všichni chodit do společné jídelny, která je také v zahradě.

Co se bude dít?

Táborníci jsou téměř neustále u koní (mimo vycházek po okolí, do lesa či na koupaliště). Ve stájích tak mají možnost se naučit nejen základy chovu koní, ale také rozvíjet již získané znalosti. Osvojí si i veterinární základy a další vědomosti o koních, na programu je samozřejmě i krmení.

Jízda na koních probíhá ve kryté jízdárně, či v terénu. Součástí hospodářství jsou i různá jiná hospodářská zvířátka, o které se děti rovněž starají a seznamují se s jejich chovem a užitkem. Děti mají možnost zahrát si tenis (nutno mít vlastní tenisové rakety a míče).

Doporučuje se dětem zařídit úrazové pojištění - koníci jsou sice hodní, ale člověk nikdy neví, stačí chvilka nepozornosti a úraz je na světě. Nemusíte mít ale žádné obavy, na táboře je přítomen vedoucí se zdravotnickým kurzem.

Co mají mít děti s sebou:

  • Karimatku a spacák
  • Běžné oblečení na týden (zvažte nepřízeň počasí i to, že děti se při pobytu u koní umažou)
  • Obuv (určitě holínky, botasky) 
  • Hygienické potřeby (včetně opalovacího krému, repelentu apod.)
  • Léky, které dítě pravidelně užívá, a kartičku pojišťovny
  • Batoh, blok, psací potřeby, pastelky, oblíbenou hru, potřeby pro volný čas
  • Dlouhovlásky upotřebí při jízdě na koních gumičku do vlasů
  • vybavení pro jízdu na koni (postačí i legíny, podkolenky, holínky se silnějšími ponožkami, přilba na kolo) 
Nahoru