Ukončete výstup a nástup, dveře se zavírají. A pozor: cestující jsou povinni se za jízdy držet sklenice, pofrčí se totiž na rumový pohon!
Ze kterého nástupiště se vyjíždí? Z Pekařské ulice, kterou najdete
přímo v centru Brna pod Špilasem. Stres a spěch nechte klidně doma, Metro Bar ani degustace
4 kvalitních rumů vám neujede. Přijďte v klidu posedět
u sklenky a nachos se salsou ve dvou nebo v partičce,
k dostání jsou vouchery pro 2 i 4 osoby.
Don Papa patří k nejoblíbenějším melasovým rumům vůbec. Za jeho
ovocnou vůní a příjemně nasládlou chutí s tóny vanilky, medu a kandovaného ovoce stojí špičková třtina, tropické klima při zrání a pečlivě vybrané dubové sudy, ve kterých odpočíval až 7 let. Seznamte se
s tímhle filipínským pantátou.
Tento rum je bez přehánění malé umělecké dílo, výsledek mnoha let
zkušeností a unikátních klimatických podmínek. Je destilován
z fermentovaného čistého panenského sirupu z cukrové třtiny a zraje ve vysokohorských oblastech Quetzaltenango v Guatemale v nadmořské výšce
2300 metrů. Láhev nabídne jedinečnou směs rumů se stářím od šesti do dvaceti tří let. Po přivonění vás nejprve upoutá kombinace karamelu,
vanilky, kakaa a máslových sušenek, spolu s tóny, které rumy získaly
v sudech během zrání. Jistě oceníte chuť čerstvého ovoce, dřeva a aromatického koření. Je jemná a intenzivní. Za vším stojí unikátní
výrobní proces – systém Solera.
Dominikánský rumový likér staví na kvalitních základech – jemně
destilovaných sedmiletých rumech, které odpočívaly v sudech z amerického
bílého dubu. Má ale v záloze přísady, které ho posouvají do nebeských
výšin. V závěrečné fázi se do něj totiž přidává sušené ovoce –
kalifornské švestky a rozinky sultánky.
Výsledkem je elegantní lahůdka s hutnější, hedvábně jemnou
konzistencí a sametovou chutí s tóny ovoce a karamelu. Pokud patříte
k milovníkům sladkých rumů, nebo jen máte chuť na něco dobrého, tenhle
kapitán vám spolehlivě osladí život.
Barbados. Ostrov, na kterém prý rum vznikl. Každopádně se tady vyrábí
už více než 400 let. A právě Bumbu chce být co nejblíže původní
receptuře. Podle ní námořníci do rumu přimíchávali několik druhů
místního koření. Stejně jako dnes do Bumbu. Základem je 8 druhů cukrové
třtiny z 8 okolních států. Když k nim přidáme čistou a nefiltrovanou
vodu, zrání v sudech pro burbonu a ruční blend, vznikne parádní
kousek.
První stanice metra v Brně už prostě funguje naplno. Tak neváhejte a přijďte na drink!