





Tradiční přepuštěné máslo Ghí od českého výrobce Living Spoon
Přehled nabídky






Úsloví „jde to jako po másle“ je v ohrožení. Rostoucí obliba ghí nahrává změně. Za chvíli budete říkat „jde to jako po ghíčku.“
Přepuštěné máslo připravovaly už dávno naše babičky a v dobách, kdy nebyly ledničky, jej bylo hojně využíváno. Jeho většímu návratu, na náš stůl v dnešní době, pomohl až poznatek Ájurvédy, která považuje Ghí za zásadní potravinu pro zdraví a kde se přepuštěné máslo hojně využívá. Podporuje totiž trávení, upravuje hladinu lipidů a cholesterolu, napomáhá detoxikaci a má hojivé účinky. Někteří dokonce tvrdí, že i omlazuje.
Ájurvéda je 5000 let starý komplexní medicínský systém. Považuje se za matku medicíny, z které vychází čínská i klasická západní medicína. Název znamená vědu o životě a dlouhověkosti. Je považována za nejstarší zachovalý systém léčby na světě. |

Otestováno blogerkou MK Life
Výrobky Living Spoon testovala i MK Life, s domácím Ghí to byla její úplně první zkušenost. „Dusit zeleninu už jinak než na přepuštěném másle nebudu. Vyzkoušeli jsme několikrát! Po otevření vydrží v lednici měsíc, takže jsem stihla velice dobře zpracovat, na teplou kuchyni je to prostě super!“ Můžete si přečíst celou její recenzi.
Co je přepuštěné máslo
Jedná se o tradiční máslo, které je zbaveno vody a dalších příměsí, které můžou tvořit až 18% z obsahu klasického másla. Podle normy, musí klasické máslo obsahovat min 82% máselného tuku. Zbývajících 18% připadá na vodu a jiné příměsi. Přepuštěné máslo Ghí obsahuje 99,9% máselného tuku tzn. že se jedná o čistý máselný tuk.
Výroba přepuštěného másla Ghí
Příprava přepuštěného másla je velmi zdlouhavá a trvá i několik hodin intenzivní práce, kdy nemůžete opustit „plotnu“ a musíte být neustále máslu nablízku. K výrobě je používáno české certifikované máslo od českých farmářů. Máslo je tedy té nejvyšší kvality.
Malá ukázka naší moderní výrobny pro 21. století
Dbáme na šetrnost při výrobě, abychom v surovinách zachovali maximum zdravých látek.Při výrobě našich výrobků používáme pouze svěží a zdravé suroviny nejvyšší jakosti.Vaříme bez lepku a chemie v BIO i neBIO kvalitě.Dbáme na šetrnost při výrobě, abychom v surovinách zachovali maximum zdravých látek. |
Největší výhody Ghí másla
- Obsahuje přirozeně se vyskytující vitamíny A, D, E a K
- Podporuje trávení, upravuje hladinu lipidů a cholesterolu, napomáhá detoxikaci a má hojivé účinky
- Používá se jako běžné máslo, ale má výraznější oříškovou chuť a je lehce nasládlé
- Obsahuje 99,9% máselného tuku tzn. že se jedná o čistý máselný tuk
- Má vyšší kouřový bod, který se pohybuje v rozmezí 200 až 250°C – klasické máslo se začne přepalovat už při 150°C
- Lze ho požívat ve sladké i slané kuchyni každý den a všude tam, kde byste jinak použili jiný tuk
Složení a nutriční hodnoty Ghí másla:
Složení: Čistý máselný tuk min. 99% Nutriční hodnoty na 100 g:
Případná změna konzistence nemá vliv na jakost výrobku. Skladujte při teplotě 0°C až +20°C. Chraňte před přímým slunečním světlem. Po otevření spotřebujte do 1 měsíce. |
Složení a nutriční hodnoty BIO Ghí másla:
Složení: Čistý máselný tuk min. 99 % z ekologického zemědělství. Nutriční hodnoty na 100 g:
Případná změna konzistence nemá vliv na jakost výrobku. Skladujte při teplotě 0°C až +20°C. Chraňte před přímým slunečním světlem. Po otevření spotřebujte do 1 měsíce. |
Adresa pro případné vrácení zboží:
Living spoon s.r.o., nábřeží Václava Havla 152, 541 01 Trutnov