Ochutnávejte: degustace 4 druhů whisky a BBQ žebra v centru Prahy pro dva
Přehled nabídky
Každý správný obdivovatel whisky whí-s-kým pít.
Whisky na ledu, pohodlná židle, něco dobrého k zakousnutí a chvilky příjemné pohody… To je sen každého pravého gentlemana. A v restauraci Jáma se vám hravě splní. Jako správný gentleman navíc můžete přizvat i svou drahou polovičku nebo milou společnost, která tohle gurmánství jistě také ocení. Společně ochutnáte dvanáctiletou skotskou whisky Elijah Graig, irskou Highland Park a americkou Red Breast a dostanete i sklenku medově zlaté japonské whisky Nikka From The Barrel.
Chuti Elijah Craig dominují tóny vypáleného dubového sudu, které přecházejí do karamelu a lehce pikantního dušeného ovoce s jemným nádechem pryskyřice. Na patře upoutá pečené jablko s nádechem anýzu a dalšího koření. V závěru pak překvapí pálený dub a až krémová sladkost. |
Krémová vůně plná medu, citrusů a květin. Chuť medu, ovoce, vánočního koření, pomerančů a rašeliny. Dlouhý pepřový závěr se stopou po dřevu. |
V chuti sebevědomá, velmi medovitá, sladká a zároveň kořenitá whisky. S příjemnou příchuti po sherry. |
Medově zlatá whisky vás po přivonění potěší tóny řezaných květin, čerstvého ovoce a koření s lehkým aromatem dubového dřeva. Na patře je velmi intenzivní se záplavou zimního koření, karamelu a vanilky s ovocnými tóny. Závěr je dlouhý, hřejivý a ovocný a s doprovodem koření a dřeva. |
A k dobrému pití zásadně patří i parádní jídlo – ve stylové restauraci vám nachystají skvěle propečená žebra, která jsou v kombinaci s domácí BBQ omáčkou a hranolky prostě fantastická. Ničím nerušený gurmánský zážitek si navíc dopřejete v centru Prahy – restaurace je jen kousek od zastávky Vodičkova.
Velmoci whisky
Mezi nejvýznamnější výrobce whisky patří Skotsko, Irsko, Amerika a Japonsko. A každý národ přistupuje k výrobě trochu jinak:
- Skotská whisky se nejčastěji destiluje dvakrát a k výrobě se používá výhradně nasladovaný ječmen, který je sušený nad rašelinou – většiny skotských whisky tak má krásný kouřový nádech a je drsnějšího charakteru.
- Irská whisky se destiluje třikrát a k její výrobě se používá nasladovaný i nenasladovaný ječmen a další směsi obilí. Tato směs se suší v uzavřených pecích, a whisky tak zůstává zachována sladová chuť bez náznaků kouře a rašeliny. Irská whisky je díky této výrobě jemnější.
- Při výrobě americké whisky – také označované jako bourbon – musí být podle zákona použito nejméně 51 % kukuřice. A právě převaha kukuřice propůjčuje bourbonu nasládlou chuť.
- Japonská whisky se začala vyrábět kolem roku 1923, avšak i za tak krátkou dobu si získala místo na špičce světové úrovně – především díky japonské preciznosti při výrobě těchto destilátů.
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.