Degustační menu pro 2 v moderní japonské restauraci: sushi, polévka i Gyoza
Přehled nabídky
Když se dobře nají Čech, řekne, že mu chutnalo jako u mámy. Japonci to vyslovují krátce: Umami.
Umami znamená pátou chuť, která vzniká například přidáním řasy kombu při přípravě rýže. O zdůraznění její delikátnosti usilují v stejnojmenné moderní japonské restauraci Umami v srdci Prahy.
„Příjemné prostředí restaurace v pasáži Myslbek a hlavně velice milá obsluha. Pan číšník byl pozorný a přispěl k celkové pohodě posezení. Na celém menu jsme si výborně pochutnali. Obzvláště mě zaujaly taštičky plněné kuřecím masem a zeleninou, ze sushi pak Nigiri ebi fried… Super!“ – Lucie, 04/2018
Pozornost a cit se tu snaží věnovat každému jednotlivému kousku sushi. Samozřejmostí jsou tu čerstvé suroviny, na jejichž kvalitu dohlíží šéfkuchař, to je i důvodem přísného výběru dodavatelů. Jídla jsou připravována podle receptů tradičních i inovativních, ale výhradně z přírodních surovin.
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.