Exkurze do minipivovaru Volt včetně degustace pěti vzorků různých piv
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 31. 5. 2019.
V ceně
Exkurze do pivovaru Volt pro 1 osobu, během které ochutnáte 5 vzorků piva (à 0,2 l) dle aktuální nabídky
Nejčastěji bývají tato piva, ale nabídka se mění:
- Jiskra, 11° ležák
- Pojistka, 12° APA
- Zesilovač, 14° IPA
- Elektron, 12° NZPA
- Akumulátor, 11° Weizen
Termíny prohlídek: sobota nebo neděle při min. počtu 5 osob, prohlídka trvá přibližně hodinu
Omezení
- Rezervace: Termín si domluvte předem na tel. 739 059 955. Při rezervaci uveďte kód voucheru.
- Exkurze se konají o víkendech při naplnění minimální kapacity 5 dospělých osob. Maximální počet je 25 osob v jedné skupině.
Děti do 15 let se exkurze mohou zúčastnit zdarma (samozřejmě bez ochutnávky).
Rezervaci můžete zrušit nejpozději 24 hodin předem, jinak voucher propadá.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Kolik voltů má člověk, který je napnutý, až mu oči jiskří? Přesně pět po dvou deckách!
Skvělé pivo musí mít jiskru. A v jabloneckém minipivovaru Volt ji rozhodně má. Dorazte se podívat, jak pivo dostává ten správný náboj, nahlédněte do útrob pivovaru a ochutnejte 5 řízných vzorků po 0,2 l.
Budete to stát za to, pivovar sbírá jedno ocenění za druhým:
- Gold Brewer’s seal za 13° Flash v kategorii English Style Ale v rámci XXVIII. International Beer Festivalu Budweis 2018
- Zlatý pivní pohár 2018 – pivní slavnosti Tábor, 1. místo v kategorii Speciál
- Pivo České republiky 2018 – 1. místo za světlý ležák Jiskra
- Pivo České republiky 2018 – 2. místo v kategorii Pale Ale, India Pale Ale za pivo 16° Red IPA – Eliášův oheň
- XII. ročník Jarní ceny českých sládků, kategorie Silná svrchně kvašená piva, 2. místo za Eliášův oheň 16° Red IPA
- XII. ročník Jarní ceny českých sládků, kategorie Piva India Pale Ale, 2. místo za 15° IPA
Nabídka piv se při exkurzi liší, nejčastěji můžete ochutnat tato piva:
-
- Druh: 11° ležák
- Popis: spodně kvašené, nepasterizované, nefiltrované pivo ležáckého typu s mírně zvýšeným obsahem cukru za účelem dosažení vyvážené chuti. Komplexní chuť piva je doprovázena záměrně utlumenou a příjemnou hořkostí. S citem aplikovaný anglický slad Crystal Light dodává pivu jemně karamelovou příchuť.
- Chmely: Žatecký poloraný červeňák, Northern Brewer, Bohemie
- Slady: plzeňský, mnichovský, crystal light
- IBU (hořkost): 32
-
- Druh: 12° APA
- Popis: světlé, svrchně kvašené, nepasterizované pivo charakteristické především svou plností a tělnatostí. Dojem umocňuje znatelná hořkost na závěr a vyšší obsah ovocných tónů. V chuti i vůni dominuje klasika tohoto pivního stylu – chmelu Cascade.
- Chmely: Cascade, Nothern brewer
- Slady: plzeňský, karamelový, pšeničný
- IBU (hořkost): 35
-
- Druh: 14° IPA
- Popis: polotmavé, svrchně kvašené pivo typu India Pale Ale. Aroma je silně ovocné, ovlivněno chmely odrůd Citra a Mosaic. Chuť je plnější s dominantními tóny tropického ovoce, grapefruitu a citrusů.
- Chmely: Galena, Citra, Mosaic
- Slady: plzeňský, karamelové, carapils, pšeničný
- IBU (hořkost): 40
-
- Druh: 12° NZPA
- Popis: svrchně kvašené pivo typu Pale Ale. Vařeno ze třech druhů sladů. Chmeleno novozélandskými chmely Southern Cross a Motueka, a to vč. studeného chmelení. Odrůdy chmele dávají pivu specifickou chuť limetek a citrónů s tóny tropického ovoce v pozadí. Pivo slámové barvy je v chuti velmi jemné a vyvážené.
- Chmely: Southern Cross, Motueka
- Slady: plzeňský, carapils, pšeničný
- IBU (hořkost): 34
-
- Druh: 11° Weizen
- Popis: svrchně kvašené pšeničné pivo v bavorském stylu Hefeweizen. Charakteristické svým zákalem, velmi nízkou hořkostí a výrazným aroma banánů a hřebíčku. Vařeno ze tří druhů sladu s převahou sladu pšeničného.
- Chmely: Magnum
- Slady: pšeničný, plzeňský, karamelový
- IBU (hořkost): 10
„Výklad o výrobě piva byl odborný i zábavný zároveň. Byla tam pohodová atmosféra hodná minipivovaru. Ochutnávka byla už jen bonus.“ (Stanislav, 4/2018)
Prohlídka se koná v sobotu nebo v neděli. Trvá zhruba hodinu a uvidíte při ní celý proces výroby. V místní pivnici nebo zcela nové restauraci si pak dejte třeba buřty na černém pivu Volt nebo jinou pochoutku z jídelního lístku. A kdyby vás dobré pivo a zábava zmohly, přenocujte v penzionu.