Starobylá tradice v novodobé formě
Nahlédněte pod pokličku indické kuchyně, naučte se vařit základní
recepty a dosáhněte skrz jídlo zdraví, spokojenosti a harmonie. Jak na to
vám odhalí Kurz kultury
vaření základních receptů indické kuchyně, který vede David
Hornof.
David s vámi projde základní recepty a kulturu, která je oživuje.
Recepty jsou sice důležité, ale mnohem důležitější je kultura vaření a samotného kuchaře, který jídlo připravuje. To je vzácné.
Kurz se vypisuje jako benefiční akce. Veškerý příjem z kurzu putuje na podporu výstavby klenotu védské kultury Óm ášramu v Indii.
Co budete vařit a ochutnávat
- Přepuštěné máslo ghí: základ všeho, elixír života.
- Pražená sladká krupice halva: proč je důležité jíst sladké a mastné jako první.
- Kořeněné hlavní jídlo sabdží: důležitost organické zeleniny a koření.
- Kičerí: výživná luštěninovo-rýžová pochoutka nastolující a vyvažující trávení.
Příprava organismu na trávení a kultura vaření
Na kurzu nacvičíte speciální cviky, které pomáhají povzbuzení
trávení a každodennímu zdravému naladění organismu.
Také se dozvíte:
- Smysl vaření a jedení
- Proč používat organické a veggie suroviny
- Význam koření a manter
- Kdy jíst a kdy nejíst, co pít
- Jak vytvořit správnou chuť a jak s ní pracovat
Kdy a kde
Termíny jsou vypsány zde a na FB. Kurzy se vypisují vždy na sobotu 10–13 h.
Pokud máte více jak jeden voucher, můžeme vypsat:
- pondělí 18–21,
- středa 18–21,
- neděle 10–13,
- nebo podle domluvy i jiný termín
Kurzy probíhají v krásném domácím prostředí u parku Podvinný mlýn
v blízkosti stanice metra B Českomoravská. Prostory mají
výjimečnou atmosféru i díky tomu, že se v nich cvičí denně vzácné
jógové techniky.