Kurz s Janem Rimplerem: připravte 5chodové menu jako francouzský šéfkuchař
Přehled nabídky
„Pomalu tažená husí játra s karamelizovanou šalotkou…“ Jazyk nejkrásnějších receptů připomíná poezii. A poezií bývá i to, co se díky nim vykouzlí na talíři.
Chcete vařit tak, aby před vámi smekl i rodilý Pařížan? Tak přijměte pozvání na kurz ve škole Kuliner. Provede vás jím Jan Rimpler – sympatický šéfkuchař a pravidelný host pořadu Dobré ráno v České televizi. Pod jeho vedením budete vytvářet noblesní hostinu o 5 chodech.
Kurz se koná v úterý 12. února nebo 13. února a je určen úplným začátečníkům i kulinářským nadšencům. Základem celého menu bude francouzské kuře – snadno dostupná surovina, kterou koupíte v běžných obchodech.
Jako amuse-bouche připravíte pomalu tažená husí játra s karamelizovanou šalotkou. Naučíte se udělat vynikající kuřecí supreme a krok po kroku se dopracujete k dokonalému drůbežímu vývaru. Hlavním chodem bude kuřecí stehno à la kohout na víně, sladkou tečkou zase crème brûlée. |
Jednotlivé pokrmy můžete v průběhu kurzu degustovat, a co nesníte, to si odnesete zabalené domů. Odnášet si budete také certifikát a recepty s tipy pro domácí vaření.