







Pochoutka k telce i pro návštěvu: usmažte si čerstvé krekry přímo doma
Přehled nabídky

















Čerstvosti se nevyrovná nic: chléb vytažený z pece voní nejvíc a nejlíp křupou krekry vylovené ne ze sáčku, ale přímo z friťáčku!
Všichni ty situace známe: buď je na něco chuť při sledování filmu, nebo se stavila nečekaná návštěva… A ve spíži zrovna prázdno jak v hlavě po vánočním večírku. No máte tyhle starosti zapotřebí? Nemáte!
Ale ani nemusíte doma zabírat místo pytlíky se zobáním do foroty. Stačí si koupit pár kilových balení „předkrekrů“, které se po vhození do horkého oleje zvětší přímo před očima a během pár sekund se promění ve voňavé mřížky, plátky nebo „slaninku“.
Křupavá pochoutka snadno a rychle
Příprava krekrů je velice jednoduchá. Polotovar krekrů smažte těsně před konzumací – čerstvé jsou prostě nejkřehčí a nejlepší. Během procesu krekry až 5× zvětší svůj objem, což je vždy zábavné pozorovat, obzvláště pro děti. A návod na smažení? 3 jednoduché kroky.
Postup
- Nažhavte hrnec nebo fritovací hrnec s dostatečným množstvím oleje na teplotu 180–200°C. Pro kontrolu správné teploty oleje použijte několik zkušebních krekrů. Lehce je položte do rozpáleného oleje. Pokud po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, zkušební kousky vylovte a můžete začít smažit.
- Naberte hrst krekrů a opatrně je vhoďte do rozpáleného oleje (raději pomocí naběračky). Pozor, jsou hotové během 5–10 vteřin (záleží na druhu), proto mějte už připravenou naběračku (nejlépe děrovanou, abyste s krekry nenabírali i olej) pro vytáhnutí krekrů.
- Krekry nemusíte dále dochucovat, jsou vynikající jen tak. Avšak není na škodu je například lehce osolit. Díky tomu, že neobsahují žádné koření, jsou i vynikajícím doplňkem k omáčkám, ať už sladkým nebo pálivým. Jak si krekry dochutíte, už je na vaší fantazii…

|
Adresa pro případné vrácení zboží:
Pavel Kovanda, Jílovice 113, 517 72 Jílovice