Pochoutka k telce i pro návštěvu: usmažte si čerstvé krekry přímo doma

Varianta: Podívejte se na dalších 5 variant
Mřížka, 1 kg
126 zákazníků
do konce

V ceně varianty:

Mřížka

  • Hmotnost balení: 1 kg
  • Doporučená teplota na smažení: 195 °C (± 5 °C)
  • Průměrná doba smažení: 10 sekund (± 3 s)
  • Alergeny: lepek
  • Složení (mřížka): pšeničná mouka (97,5 %), voda, sůl, kypřící prášek (E-500)
  • Expirace: 10 měsíců
  • Země původu: Česká republika

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 1419 kJ (334 kcal)
Tuky 1,2 g
Tuky – z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 70 g
Sacharidy – z toho cukry 0,2 g
Bílkoviny 9,8 g
Sůl 2,3 g

Upozornění:

  • Pří smažení udržujte vysokou teplotu oleje. Při jejím snížení může dojít k nedostatečnému usmažení, tudíž ztrátě kvality chuti.
  • Nevhodné pro děti do 3 let
  • Výrobek obsahuje lepek.

Doručení:

GLS
99 Kč (6 prac. dní)

Již negarantujeme doručení do Vánoc.

Česká pošta
109 Kč (6 prac. dní)

Již negarantujeme doručení do Vánoc.

Osobní odběr Balík Na poštu (3057 poboček)
129 Kč (6 prac. dní)

Již negarantujeme doručení do Vánoc.

Doručuje obchod:

Dostupné varianty:

Čerstvosti se nevyrovná nic: chléb vytažený z pece voní nejvíc a nejlíp křupou krekry vylovené ne ze sáčku, ale přímo z friťáčku!

Všichni ty situace známe: buď je na něco chuť při sledování filmu, nebo se stavila nečekaná návštěva… A ve spíži zrovna prázdno jak v hlavě po vánočním večírku. No máte tyhle starosti zapotřebí? Nemáte!

Ale ani nemusíte doma zabírat místo pytlíky se zobáním do foroty. Stačí si koupit pár kilových balení „předkrekrů“, které se po vhození do horkého oleje zvětší přímo před očima a během pár sekund se pro­mění ve voňavé mřížky, plátky nebo „slaninku“.

Křupavá pochoutka snadno a rychle

Příprava krekrů je velice jednoduchá. Polotovar krekrů smažte těsně před konzumací – čerstvé jsou prostě nejkřehčí a nejlepší. Během procesu krekry až 5× zvětší svůj objem, což je vždy zábavné pozorovat, obzvláště pro děti. A návod na smažení? 3 jednoduché kroky.

Postup

  1. Nažhavte hrnec nebo fritovací hrnec s dostatečným množstvím oleje na teplotu 180–200°C. Pro kontrolu správné teploty oleje použijte několik zkušebních krekrů. Lehce je položte do rozpáleného oleje. Pokud po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, zkušební kousky vylovte a můžete začít smažit.
  2. Naberte hrst krekrů a opatrně je vhoďte do rozpáleného oleje (raději pomocí naběračky). Pozor, jsou hotové během 5–10 vteřin (záleží na druhu), proto mějte už připravenou naběračku (nejlépe děrovanou, abyste s krekry nenabírali i olej) pro vytáhnutí krekrů.
  3. Krekry nemusíte dále dochucovat, jsou vynikající jen tak. Avšak není na škodu je například lehce osolit. Díky tomu, že neobsahují žádné koření, jsou i vynikajícím doplňkem k omáčkám, ať už sladkým nebo pálivým. Jak si krekry dochutíte, už je na vaší fantazii…

Nejčastější dotazy

Adresa pro případné vrácení zboží:

Pavel Kovanda, Jílovice 113, 517 72 Jílovice

Obchodní podmínky prodejce

Kalkulace ceny