Klenot japonské kuchyně Shabu-shabu pro 2: dobroty, které si sami uvaříte
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 31. 3. 2019.
V ceně
Dvě porce Shabu-shabu
- 2× 200 g výběrového hovězího masa
- 2× porce zeleniny (čínské zelí, cibule, jarní cibulka, hlíva ústřičná, shitake houby, baby špenát, plátky mrkve)
- 2× porce rýže
- 2× porce udon nudlí
- 2× omáčka ponzu (octová omáčka)
- 2× omáčka Goma-dare (sezamová omáčka)
Omezení
Můžete využít do 31. 3. 2019
- Rezervace: nutná na tel. 704 046 076 alespoň 24 hodin předem. Bez zamluvených míst není možné jídlo konzumovat.
- Jídlo s sebou: nelze, taková specialita si žádá i speciální prostředí s výhledem do parku.
Zrušení rezervace nahlaste nejpozději 24 hodin předem, jinak voucher propadá.
Obsahuje následující alergeny:
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Také vám jako dětem říkali, že s jídlem se nehraje? Tak na to teď zapomeňte. Shabu-shabu je pochoutka, se kterou je radost stolovat.
Nahlédněte s voucherem pod pokličku asijských tradic! Japonská restaurace a sushi bar Sakura Sushi vám připraví opravdu jedinečnou specialitu Shabu-shabu, která potěší rovnou dva milovníky exotiky.
Když je stolování malým svátkem
Shabu-shabu je tradiční japonské jídlo, které se i tradičně konzumuje: na stole se vaří vývar z mořské řasy Kombu a rýžového vína. Do něj si postupně přidáváte houby shitake, hlívu ústřičnou, pekingské zelí a další druhy zeleniny, ale hlavní složkou je na tenké plátky nakrájené hovězí z nízkého roštěnce. Když se suroviny krátce povaří, zbývá už jen si na nich pochutnat s rýží, nudlemi udon a omáčkami.
Pokud jste zvídavější typ, seznamte se s historií tohoto zajímavého pokrmu.
Shabu-shabu je tradiční japonský pokrm, který původně pochází z mongolského způsobu přípravy jídla v jedné nádobě. Ten vznikl pravděpodobně ve 13. století, kdy se Džingischán snažil ve vojenském období najít efektivní způsob stravování svých bojovníku. Vojáci se shromáždili kolem veliké nádoby s vroucí vodou, kam postupně vkládali svůj příděl masa nebo zeleniny. To, že se maso krájelo (dodnes se tak připravuje) na tenké plátky mělo také svůj účel, a to ten, že se maso rychleji uvařilo a tak bylo možné ušetřit na palivu. Tato myšlenka společného vaření později našla své uplatnění také v Japonsku. |