Třípatrová biomiska na klíčení a výběr 29 druhů semen, z toho 6 v bio kvalitě
Přehled nabídky
S klíčicími biomiskami se nemusíte spoléhat na počasí a vynikající čerstvé rostlinné klíčky a výhonky budete mít po celý rok.
Semínka vám dle návodu v třípatrových miskách rychle vyklíčí, takže denně můžete sklízet různé druhy klíčků a výhonků a přidávat je do salátů, polévek, těstovin, jako přílohu i na ozdobu jídel. Nejenže vám ušetří mnoho peněz, ale hlavně prospějí vašemu zdraví.
Biomiska zachovává potřebné mikroklima pro klíčení semen a omezuje nežádoucí kontaminaci vnějším prostředím. Chrání semínka i před vyschnutím. Do pěstování se tedy mohou pustit i úplní laici. Pěstování a údržba je velmi jednoduchá a návod najdete u každého balení.
Reálné fotografie našich naklíčených semen
Klíčky a výhonky
Klíčky a výhonky jsou plné minerálů, vitamínů, antioxidantů, které nikde v takto čerstvém stavu a zároveň vysoké koncentraci nenajdete. Jedná se proto o nejvyšší biologicky hodnotnou výživu pro lidské zdraví. Navíc jsou v akci nově přidané také klíčky v bio kvalitě.
Ideální je konzumovat klíčky syrové, čímž si zachovají maximum výživných látek a vitamínů. Klíčky se konzumují celé včetně kořenů. Tepelnou úpravou ztrácejí část své výživné hodnoty. Hotové klíčky lze uchovávat 1 až 2 týdny v chladničce.
Obecně o klíčcích
Klíčky jsou naklíčená semena, které jsou pro náš organismus perfektním zdrojem vitamínů a dalších cenných látek. Klíčky lze doma vypěstovat buď v klíčící misce, nebo na vatě, kdy v podstatě za 10 dnů od výsevu máte k dispozici zelenou hmotu plnou minerálů a vitamínu.
Klíčky jako takové jsou součástí v jídelníčků všech kultur jíž skoro 5000 let. Klíčky jsou nejbohatším zdrojem vitamínu E a ve srovnání s bílou moukou obsahují několikanásobně vyšší množství vitamínů skupiny B, vápníku, hořčíku, železa, fosforu a draslíku. Klíčky pomáhají k celkové očistě organismu, podporují léčbu srdečních a cévních nemocí a zároveň jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů. Vynikající chuť klíčků vás překvapí svou rozmanitostí – od sladké (mungo) po aromatickou, či svěží pikantní (hořčice, řeřicha). Můžete klíčit obiloviny, luštěniny i semena různých zelenin či pícnin. Musí se ale jednat o semena určená ke konzumaci, bez chemické a mechanické úpravy. |
Co najdete v nabídce
Fazole mungo (mung, zlatá fazole) jsou původem z Indie a Číny. Patří mezi krále klíčků, protože je využívaná nejhojněji. Způsobuje to její výborná, sladká lehce oříšková chuť a nízký obsah kalorií a proto je součástí téměř všech přírodních redukčních diet. Vynikají jsou i vyšší výhonky. Země původu Německo |
Mladý ječmen patří rostliny, kterých klíčky jsou velmi bohaté na látky prospěšné pro náš organizmus- díky vysokému obsahu chlorofylu dochází k odkyselení organismu a k podpoře kyselino – zásadité rovnováhy v těle. Čistí celý organismus od toxic kých látek a také redukovat svojí váhu, protože látky, které obsahují klíčky mladého ječmene stimulují spalování tuků. Klíčky ječmene obsahují mnoho zdraví prospěšné vlákniny, která zejména blahodárně působí na zažívací trakt, kdy reguluje kvalitu trávení a pročišťuje střeva. Klíčky ječmene dále obsahují velké množství kyseliny foliové a jiných aminokyselin, draslíku, magnezia, lehce vstřebatelného železa a vitamínů C a B12. Proto jsou velmi vhodné pro lidi, kteří nepracuji manuálně a jsou vystavení velkému stressu. Látky v klíčcích mladého ječmene jsou doporučovány ženám v těhotenství Látky, které obsahují klíčky mladého ječmene zvyšují vitalitu těla, což se velmi kladně projevuje i v intimním životě. Klíčky mladého ječmene mohou být konzumovány jak za studena, tak i po tepelné úpravě. Používají se: na sendviče, do těstovin, salátů, jako příloha k sýrům, do omáček, jako přísada do polévek a do těsta pro domácí výpek chleba či jiného pečiva. Pro svou jemnou chuť jsou velmi vhodné jako doplněk stravy u dětských jídel. |
Klíčky řeřichy patří mezi nejčastěji používané v kulinářství. Mají specifickou, spíše ostřejší chuť. Patří mezi bohatý zdroj vitamínů A, PP, P, B a obsahuji řadu minerálních látek důležitých pro fungování lidského organismu jako jsou draslík, magnezium, vápník, síru a další prospěšné mikroelementy a další silně antioxidační látky. Obecně posilují organismus, zlepšují stav kůže, nehtů a vlasů. Klíčky řeřichy stimuluji trávení, snižují hladinu cukru v krvi, a proto jsou doporučovány všem osobám trpící cukrovkou. Země původu Polsko. |
Klíčky brokolice patří mezi chuťově pikantnější klíčky. Patří mezi nejprospěšnější pro lidský organismus. V průběhu klíčení látky obsažené v semínkách se proměňuji v látky velmi lehce vstřebatelné lidským organismem. Bohatý zdroj vitamínu A, V B1, PP, řady dalších mikroelementů a minerálních látek důležitých pro fungování lidského organismu, jako jsou, fosfor, vápník, železo a magnezium, enzymy a jiných, posilujících tělo látek. Hlavní silou klíčků brokolice je ale látka sulforafan, která podstatným způsobem snižuje riziko rakovinných onemocnění a její množství v klíčcích je 200× větší, než v brokolici samotné. Tyto klíčky by měly být neoddělitelnou součásti jídelníčku lidí, kteří jsou rakovinou ( třeba pracovním prostředím) ohrožení nebo rakovinu již mají. Zvyšují odolnost imunitního systému a obsahuji antibakteriální složky které ničí bakterie Helicobacter pylori, která způsobuje záněty žaludku typu B a vředy. Klíčky brokolice jsou vhodné pro pikantní saláty, tvarohové pomazánky, do baget, k sýrům nebo k posypání brambor, jako příloha k hlavním jídlům Doporučujeme jak k přímé konzumaci, tak i k dalšímu zpracování Země původu semen Itálie |
HOŘČICE patří mezi rostliny, kterou jakoby každý zná a vlastně se mu
vybavuje pouze jako finální produkt, který používá, jako přílohu
k jídlu v podobě hmoty v kelímku nebo skleněné nádobě v různých
chuťových variantách. Bohužel takto již zpracována a konzervována už
toho moc tělu nedá.
*Ten pravý poklad se skrývá nejvíce v klíčcích, nebo rostlině samotné. Klíčky hořčice obsahuji řadu prospěšných látek a jsou bohaté na živiny a stopové prvky jako fosfor, draslík železo. Klíčky hořčice bílé obsahují řadu prospěšných vitamínů zejména vitamín B2, dále A, B1, C, fytoncidy, které mají schopnost ničit bakterie, podporují dobré fungování střev, obsahuji flavonidy, saponiny, vlákninu a rostlinné hormony prospěšné pro správnou regulaci celého těla. |
ČERVENÉ ZELÍ patří mezi zeleninu, kterou člověk pěstuje po staletí
a již dávno bylo známo, že obsahuje řadu prospěšných látek a jsou
bohaté na živiny a prvky. Klíčky nejen dobře chutnají, ale také dobře
vypadají na talíři jako příloha (krásna kombinace červené a zelené
barvy), vhodně doplňují různé saláty. Lze použít i do polévek (třeba
místo listové petržele) nebo na zdobení brambor. Tyto klíčky jsou
optimální pro přípravu většiny salátů či příloh, pomazánek, nebo jen
tak na chleba s tvarohem nebo máslem. Červené zelí obsahuje řadu
vitamínů – C E, K, skupinu B vitaminů, betakarotén, dále obsahuje
řadu minerálů, jako jsou železo, draslík, hořčík, zinek, vápník a molybden Země původu Itálie |
Klíčky čočky patří mezi další oblíbené klíčky. Patří mezi bohatý zdroj vitamínů B1, B2, PP, C, niacin a obsahuji řadu minerálních
látek důležitých pro fungování lidského organismu, jako jsou železo,
zinek, mangan, hořčík, sodík, měď, draslík, fosfor, vápník, karoten a další prospěšné mikroelementy, které vydatně pomáhají pro správné
fungování nervového systému, rozvoj a stavbu kostí a dobrou funkci
cévního systému, taktéž mají pozitivní vliv na pleť. |
Semena na klíčky pískavice mezi další rostliny, kterých klíčky jsou velmi bohaté na látky prospívající zejména při regeneraci a rekonvalescenci lidského těla. Klíčky pískavice mají obecný vliv na posílení a omlazení organizmu, jsou nezbytné jako doplněk stravy při dietách podporujících vstřebávání bílkovin a rostlinných tuků. Pískavice tím, že stimuluje vylučování trávicích šťáv, podporuje trávení potravin a má také pozitivní vliv na hladinu cholesterolu a na regeneraci všech tkání včetně podpory tvorby červených krvinek. Doporučuje se zejména při rekonvalescenci, pro sportovce a lidi, kteří trpí žaludečními či jinými vředy. Klíčky pískavice se vyznačují neobvykle příjemnou chutí vhodnou k poznání a mohou být konzumovány jak za studena, tak i po tepelné úpravě. Používají se: na sendviče, do těstovin, salátů, jako příloha k sýrům, do omáček a jako přísada do polévek. Země původu semen Německo |
Semena na klíčky rukoly patří mezi další rostliny, kterých klíčky jsou velmi bohaté na látky prospěšné pro náš organizmus. Vláknina a mastná kyselina omega-3 obsažené v klíčcích rukoly stimulují chuť k jídlu, zjednodušují trávení, čístí organizmus od toxických látek, posilují imunitní systém, zlepšují krevní oběh a působí antibakteriálně a jako prevence proti rakovinovým nádorům. Klíčky rukoly stejně jako listy se používají jako afrodisiakum. Mimo to jsou klíčky rukoly vydatným zdrojem mikročástic jako jsou zinek, fosfor, hořčík, měď, draslík, síra, vápník, železo a vitaminy A, C, F, B. Klíčky rukoly mají příjemnou chuť a mohou být konzumovány jak za studena, tak i po tepelné úpravě. Používají se: na sendviče, do těstovin, salátů, jako příloha k sýrům, do omáček a jako přísada do polévek. Země původu semen Itálie |
Klíčky lucerny (vojtěška, alfalfa) obsahují nejvíce vitamínů a minerálních solí ze všech klíčků. Sklenice ( objemově) klíčků má 5×
více vitamínu C než 5 stejných sklenic pomerančové šťávy. Patří mezi bohatý zdroj vitamínů A, E, B – komplex, , ale zejména obsahují řadu
minerálů jako železo, vápník, magnezium a fosfor. |
Klíčky ředkvičky díky vysokému obsahu vitamínu C zvyšují celkovou odolnost organismu zlepšují stav kůže, nehtů a vlasů, což umožňuje vysoký obsah síry. Klíčky mají 2 x více vitamínu C než kořen). Dále obsahují mnoho provitaminu A, vitamínů B1, B2, B12, E, vápník, fosfor, železo, magnezium. Zabraňuji a podporuji léčbu nachlazení, podporují vykašlávání hlenů a obsahují enzymy pomáhající trávení. Klíčky ředkvičky jsou hojně využívané v kulinářství. Mají ostrou chuť jako řada odrůd ředkviček a jsou ideální do zeleninových salátů, které pak nemusíme dochucovat ostrým kořením. Země původu Itálie |
ŘEDKVIČKA RED PURPLE je novou odrůdou ředkviček, která se vyznačuje červenou barvou (bordó) listů a červeno bílou lodyhou. Klíčky se charakterizuji výraznou, ostřejší kořenitě – ořechovou chutí a jsou bohaté na živiny. Klíčky nejen dobře chutnají, ale také dobře vypadají na talíři jako příloha či vhodně doplňují různé saláty. Lze použít i do polévek ( třeba místo lestové petržele) nebo na zdobení brambor. Země původu Itálie |
Klíčky sóji mimo hodnotných bílkovin obsahuji řadu vitamínu jako jsou B1, B2, B5, B9, A, C, E a K a obsahuji řadu minerálních látek důležitých pro fungování lidského organismu, jako jsou měď, draslík, fosfor, vápník, mangan, železo a magnezium a nenasycené tukové kyseliny. Další prospěšné mikroelementy vydatně pomáhají správnému fungování nervového systému, působí proti stressu a apatií. Taktéž obsahují řadu látek, které působí proti vzniku rakovinových nádorů zejména rakoviny prsů a dělohy. Země původu Německo |
ČÍNSKÁ SMĚS směs na klíčky obsahuje mix semen na klíčky, který tvoří: čočka (15%), hrach (15%), cizrna (15%), sója (15%), fazole mungo (20%) a fazole adzuki (20%). Tento mix je optimální pro přípravu většiny čínských jídel či příloh. |
Tento mix je optimální pro přípravu jemnějších jídel či příloh. Klíčky obsahují řadu prospěšných vitamínů a mikroelementů ( jóid, mangan, lithium, selen). Pravidelná konzumace klíčků snižuje riziko infarktů, obsahuje antioxidanty a látky působící proti tvorbě rakovinových buněk a obecně reguluji chod organismu a snižují množství zlého cholesterolu Prospěšnost jednotlivých semen je popsaná v jiných aukcích se semeny na klíčky. Země původu Německo |
PIKANTNÍ kořenitá směs na klíčky obsahuje mix semen ředkvičky, hořčice, čočky a fazole mungo. Tento mix je optimální pro přípravu pikantnějších jídel či příloh. Klíčky obsahují řadu prospěšných vitamínů a mikroelementů ( jód, mangan, lithium, selen). Pravidelná konzumace klíčků snižuje riziko infarktů, obsahuje antioxidanty a látky působící proti tvorbě rakovinových buněk a obecně reguluji chod organismu a snižují množství zlého cholesterolu. Země původu Německo |
ADZUKI fazole se chuťově blíží fazolím mungo. Její drobná červeno-hnědá semena jsou ceněna pro látky podporující zdraví a zdravé hubnutí. Klíčky fazole adzuki pomáhají při léčbě problémů souvisejících s infekcí močového měchýře a chrání před anémií. Klíčky adzuki jsou velmi chutné, křupavé s mírně sladkou ořechovou příchuti. Klíčky adzuki jsou bohatým zdrojem minerálních látek, vitaminů (vit. E, B2, B1, B6, B3) a lehce stravitelných bílkovin, díky kterým mohou vegetariáni použit fazole adzuki jako skvělou náhradu masa.
Výborné pro každou asijskou kuchyni používající koření kari, mohou být přidány do všech druhů salátů, těstovin, rýže, zapečených jídel, zeleniny a jako přísada nebo základ pro přípravu sladkých pokrmů. Doporučujeme jak k přímé konzumaci, tak i k dalšímu zpracování. |
Pšenice patří mezi další rostliny, kterých klíčky jsou velmi bohaté na látky prospěšné pro náš organizmus. Klíčky pšenice obsahují mnoho zdraví prospěšných výživných látek, řadu vitamínů, mikroelementů a enzymů. Obsahují velké množství lehce vstřebatelného železa, mědi a vitamínu B6 a řadu dalších, jako jsou vitamíny A, B, C, E a F. Obsahují magnezium, fosfor, vápník, niacinové a tiaminové látky včetně kyseliny pantetonové. Klíčky pšenice jsou velmi vhodné pro lidi, kteří nepracují manuálně a jsou vystavení velkému stressu. Látky obsažené v klíčcích pšenice pomáhají redukovat permanentní únavu, zlepšují trávící proces v zažívacím traktu, zlepšují paměť a stimulují k lepšímu výkonu. Dále stimulují práci srdce a nervový systém a obecně mají vliv na pomalejší stárnutí našeho těla. Zlepšují stav kůže, posilují vlasy a nehty. Klíčky pšenice mají nasládlou chuť a mohou být konzumovány jak za studena, tak i po tepelné úpravě. Používají se: na sendviče, do těstovin, salátů, jako příloha k sýrům, k vaječným pokrmům, do omelety, do omáček, jako přísada do polévek a do těsta pro domácí výpek chleba či jiného pečiva. Pro svou jemnou a nasládlou chuť jsou velmi vhodné jako doplněk stravy u dětských jídel. |
Cibule patří mezi další rostliny, kterých klíčky jsou velmi bohaté na látky prospěšné pro náš organizmus. Klíčky cibule obsahuji řadu prospěšných látek a jsou bohaté na živiny a prvky. Dále vytvářejí řadu enzymů, mikroelementů, vitamín C, řadu minerálních soli obsahujících síru, selen, fluor a mangan. Tyto látky podporují imunitní systém, který je pak více odolný. Díky vysokému obsahu síry dobře působí na kvalitu a růst vlasů. Taktéž klíčky cibule obsahuji řadu antioxidantů, které působí proti vzniku rakovinových buněk. Pravidelná konzumace klíčků cibule čistí krev, má vliv na snížení tlaku a obsahu cukru v krvi. Klíčky cibule působí preventivně proti infarktům, snižují krevní tlak a hladinu škodlivého cholesterolu LDL, který ucpává tepny. Zároveň zvyšují úroveň „dobrého“ cholesterolu HDL. Látky v klíčcích cibule jsou doporučovány osobám, které chtějí očistit svůj organismus z toxických látek, škodlivých bakterií a také redukovat svojí váhu. Použitím klíčků cibule dochází k odkyselení organismu a k podpoře kyselino – zásadité rovnováhy v těle. Látky, které obsahují klíčky cibule, zvyšují vitalitu těla, působí proti stressu a celkově posilují imunitní systém, což je velmi vhodné zejména v zimních měsících, kdy je nedostatek kvalitní zeleniny. Klíčky cibule mají charakteristickou, lehce pikantní chuť. Proto se velmi dobře hodí na sendviče, do těstovin, salátů, jako příloha k sýrům, do omáček, jako přísada do polévek a do těsta pro domácí výpek chleba či jiného pečiva. Pokud je lehce povaříme, nejlépe v páře, tak chuť bude jemnější a lehce nasládla. Nicméně abychom uchovali co nejvíce prospěšných látek je konzumace za syrova ideální. |
Kedlubny patří mezi dlouhodobě pěstovanou zeleninu, a již dávno bylo známo, že obsahuje řadu prospěšných látek a jsou bohaté na živiny a prvky, které se v řadě potravin či běžně v zelenině nevyskytují. Obsahuje řadu enzymů, mikroelementů, vitamíny A, C, D, B, beta karoten, řadu minerálních soli obsahujících vápník, magnezium, železo a fosfor. Tyto látky podporují imunitní systém, který je pak více odolný a také zabraňuji nedokrvování části těla. Taktéž klíčky kedlubnů mají vysokou nutriční hodnotu a obsahuji řadu antioxidantů. Také obsahují lutein, který má vliv na správné fungování oči. Vláknina, kterou obsahují, má vliv na správnou funkci střev a pravidelnou konzumaci můžete předcházet možné zácpě. Klíčky kedlubnů působí preventivně proti mrtvičce, infarktům, snižují krevní tlak a hladinu škodlivého cholesterolu LDL, který ucpává tepny. Dále díky močopudným účinkům podporuje funkci ledvin a očišťování těla z toxických látek. Klíčky kedlubnů kladně ovlivňují nervový systém, podporují paměť a obecnou vitalitu. Pravidelná konzumace posiluje organismus proti nádorům, virům, zlepšuje se funkce zažívacího traktu. Zajímavé také je, že klíčky kedlubnů obsahují látku cholagoga, která aktivuje lepší fungování žlučníku. Tyto klíčky jsou optimální pro přípravu většiny salátů či příloh, rybích past, pomazánek, nebo jen tak na chleba s tvarohem nebo máslem. Pokud nekonzumujeme v syrovém stavu, postačí trocha oleje na pánev a osmahnutí směsi klíčků. Takto podáváme jako přílohu, můžeme namixovat s vařenou rýží, nudlemi, orestovaným masem pokrájeným na plátky. Doporučujeme jak k přímé konzumaci, tak i k dalšímu zpracování |
Černá ředkev a její klíčky patří mezi další zdraví prospěšné rostliny. Klíčky se charakterizuji výraznou, ostřejší peprnou chuť a jsou bohaté na živiny. Klíčky nejen dobře chutnají, ale také dobře vypadají na talíři jako příloha či vhodně doplňují různé saláty. Lze použít i do polévek. Dobře chutnají v kombinaci s klíčky lucerny. (místo listové petržele) nebo na zdobení brambor. Velmi dobře nahrazuji pažitku a dobře ladí se smetanovou omáčkou, s majonézy a vaječnými saláty. Tyto klíčky jsou optimální pro přípravu většiny salátů či příloh, pomazánek, nebo jen tak na chleba s tvarohem nebo máslem. Klíčky černé ředkve obsahují řadu prospěšných vitamínů zejména vitamínu C (který zvyšuje odolnost těla a mají ho 2× více než kořen) a mikroelementů. Díky vysokému obsahu síry velmi dobře působí na kůži ( zdravý vzhled), vylepšuje stav vlasů a nehtů. Tyto klíčky jsou také bohatým zdrojem vitamínů E a B, betakarotenu, železa, síry, mědi, vápníku, hořčíku, draslíku a fosforu. Klíčky černé ředkve působí antibiotickým účinkem a pomáhá regeneraci a správnému fungování jater. Příznivě ovlivňují trávení zejména tučných jídel, pomáhají funkci žlučníku a proti ledvinovým kamenům. Pravidelná konzumace klíčků zeleniny snižuje riziko infarktů, obsahuje antioxidanty a látky působící proti tvorbě rakovinových buněk a obecně reguluji chod organismu a snižují množství zlého cholesterolu. Prospěšnost jednotlivých druhů semen je popsaná v jiných aukcích se semeny na klíčky. Pokud nekonzumujeme v syrovém stavu, postačí trocha oleje na pánev a osmahnutí směsi klíčků. Takto podáváme jako přílohu, můžeme namixovat s vařenou rýží, nudlemi, orestovaným masem pokrájeným na plátky. Doporučujeme jak k přímé konzumaci, tak i k dalšímu zpracování |
Hrách konzumujeme tisíce let. Nicméně daleko více přínosné jsou pro organizmus čerstvé klíčky, než tepelně upravené kuličky, které ztrácejí řadu látek právě tepelnou úpravou. Klíčky HRÁCHU CUKROVÉHO. Patří mezi bohatý zdroj vitamínů A, E, B1, B2, B3, B6, B12, C, a obsahuji řadu minerálních látek důležitých pro fungování lidského organismu, jako jsou železo, fosfor, síra, mangan, hořčík, draslík a kyselina foliová. Obsahují vysoký podíl velice cenné vlákniny (kterou neobsahuje živočišná strava) a další prospěšné mikroelementy a další silně antioxidační látky. Vytvářejí zásadité prostředí, což má odkyselovací efekt pro organismus a všeobecný blahodárný vliv na rovnováhu kyselin a zásad v lidském těle. Pravidelná spotřeba působí preventivně proti rakovině, virům, pomáhá trávení, aktivuje imunitní systém organismu. Zlepšuje paměť a má povzbuzující účinky. Klíčky hrášku působí jako mírné afrodiziakum. Taktéž obsahují
velké množství lysinu (látky rozpouštějící uložený cholesterol), proto
působí proti infarktu. Klíčky také mají omlazující účinky. |
PŘÍRODNÍ PRODUKT Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ. SEMENA VYPĚSTOVÁNA BEZ POUŽITÍ CHEMICKÝCH PROSTŘEDKŮ A UMĚLÝCH HNOJIV V SOULADU S NORMAMI EU Klíčky brokolice patří mezi chuťově pikantnější klíčky. Patří mezi nejprospěšnější pro lidský organismus. V průběhu klíčení látky obsažené v semínkách se proměňuji v látky velmi lehce vstřebatelné lidským organismem. Bohatý zdroj vitamínu A, V B1, PP, řady dalších mikroelementů a minerálních látek důležitých pro fungování lidského organismu, jako jsou, fosfor, vápník, železo a magnezium, enzymy a jiných, posilujících tělo látek. Hlavní silou klíčků brokolice je ale látka sulforafan, která podstatným způsobem snižuje riziko rakovinných onemocnění a její množství v klíčcích je 200× větší, než v brokolici samotné. Tyto klíčky by měly být neoddělitelnou součásti jídelníčku lidí, kteří jsou rakovinou ( třeba pracovním prostředím) ohrožení nebo rakovinu již mají. Zvyšují odolnost imunitního systému a obsahuji antibakteriální složky které ničí bakterie Helicobacter pylori, která způsobuje záněty žaludku typu B a vředy. Klíčky brokolice jsou vhodné pro pikantní saláty, tvarohové pomazánky, do baget, k sýrům nebo k posypání brambor, jako příloha k hlavním jídlům Doporučujeme jak k přímé konzumaci, tak i k dalšímu zpracování |
PŘÍRODNÍ PRODUKT Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ. SEMENA VYPĚSTOVÁNA BEZ POUŽITÍ CHEMICKÝCH PROSTŘEDKŮ A UMĚLÝCH HNOJIV V SOULADU S NORMAMI EU Klíčky čočky patří mezi další oblíbené klíčky. Jsou bohatým zdrojem vitamínů B1, B2, PP, C, niacinu a obsahuji řadu minerálních látek důležitých pro fungování lidského organismu, jako jsou železo, zinek, mangan, hořčík, sodík, měď, draslík, fosfor, vápník, karoten a další prospěšné mikroelementy, které vydatně pomáhají pro správné fungování nervového systému, rozvoj a stavbu kostí a dobrou funkci cévního systému, taktéž mají pozitivní vliv na pleť. *Obsahuje vlákninu, která je velmi důležitá pro odstraňování toxických látek z těla. Dále klíčky osahují kyselinu foliovou, která má vliv na správný rozvoj nervového systému plodu, proto patří mezi důležité součásti výživy pro těhotné ženy! |
PŘÍRODNÍ PRODUKT Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ. SEMENA VYPĚSTOVÁNA
BEZ POUŽITÍ CHEMICKÝCH PROSTŘEDKŮ A UMĚLÝCH HNOJIV V SOULADU S NORMAMI
EU Semena na klíčky rukoly patří mezi další rostliny, kterých klíčky jsou velmi bohaté na látky prospěšné pro náš organizmus. Vláknina a mastná kyselina omega-3 obsažené v klíčcích rukoly stimulují chuť k jídlu, zjednodušují trávení, čístí organizmus od toxických látek, posilují imunitní systém, zlepšují krevní oběh a působí antibakteriálně a jako prevence proti rakovinovým nádorům. Klíčky rukoly stejně jako listy se používají jako afrodisiakum. Mimo to jsou klíčky rukoly vydatným zdrojem mikročástic jako jsou zinek, fosfor, hořčík, měď, draslík, síra, vápník, železo a vitaminy A, C, F, B. Klíčky rukoly mají příjemnou chuť a mohou být konzumovány jak za studena, tak i po tepelné úpravě. Používají se: na sendviče, do těstovin, salátů, jako příloha k sýrům, do omáček a jako přísada do polévek. |
PŘÍRODNÍ PRODUKT Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ. SEMENA VYPĚSTOVÁNA BEZ POUŽITÍ CHEMICKÝCH PROSTŘEDKŮ A UMĚLÝCH HNOJIV V SOULADU S NORMAMI EU Klíčky ředkvičky díky vysokému obsahu vitamínu C. Zvyšují celkovou odolnost organismu, zlepšují stav kůže, nehtů a vlasů, což umožňuje vysoký obsah síry. Klíčky mají 2× více vitamínu C než kořen. Dále obsahují mnoho provitaminu A, vitamínů B1, B2, B12, E, vápník, fosfor, železo, magnezium. Zabraňuji a podporuji léčbu nachlazení, podporují vykašlávání hlenů a obsahují enzymy pomáhající trávení. Klíčky ředkvičky jsou hojně využívané v kulinářství. Mají ostrou chuť jako řada odrůd ředkviček a jsou ideální do zeleninových salátů, které pak nemusíme dochucovat ostrým kořením. Doporučujeme jak k přímé konzumaci, tak i k dalšímu zpracování |
PŘÍRODNÍ PRODUKT Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ. SEMENA VYPĚSTOVÁNA BEZ POUŽITÍ CHEMICKÝCH PROSTŘEDKŮ A UMĚLÝCH HNOJIV V SOULADU S NORMAMI EU Klíčky lucerny (vojtěška, alfalfa) obsahují nejvíce vitamínů a minerálních solí ze všech klíčků. Sklenice ( objemově) klíčků má 5× více vitamínu C než 5 stejných sklenic pomerančové šťávy. Patří mezi bohatý zdroj vitamínů A, E, B – komplex, , ale zejména obsahují řadu minerálů jako železo, vápník, magnezium a fosfor. Klíčky lucerny jsou doporučovány těhotným a kojícím ženám a lidem, kteří nejedí maso vitamín B12 podporuje tvorbu červených krvinek při chudokrevnosti, pomáhá osteoporóze, působí protirakovinně a proti srdečním nemocem. Redukují špatný cholesterol, pročišťuji tělo. |
PŘÍRODNÍ PRODUKT Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ. SEMENA VYPĚSTOVÁNA BEZ POUŽITÍ CHEMICKÝCH PROSTŘEDKŮ A UMĚLÝCH HNOJIV V SOULADU S NORMAMI EU *Klíčky řeřichy patří mezi nejčastěji používané v kulinářství. Mají specifickou, spíše ostřejší chuť. Patří mezi bohatý zdroj vitamínů A, PP, P, B a obsahuji řadu minerálních látek důležitých pro fungování lidského organismu jako jsou draslík, magnezium, vápník, síru a další prospěšné mikroelementy a další silně antioxidační látky. Obecně posilují organismus, zlepšují stav kůže, nehtů a vlasů. Klíčky řeřichy stimuluji trávení, snižují hladinu cukru v krvi, a proto jsou doporučovány všem osobám trpící cukrovkou. Kličky řeřichy jsou vhodné pro saláty, tvarohové pomazánky, doplňky omelet, jako příloha k hlavním jídlům Doporučujeme jak k přímé konzumaci, tak i k dalšímu zpracování. |
Brukev černá patří mezi další rostliny, kterých klíčky jsou velmi bohaté na látky prospěšné pro náš organizmus. Klíčky brukve černé ( hořčice černé) mají pikantní, výraznou chuť a aroma. Charakreristický je také rychlý růst rostlin. Oproti jiný druhům brukví (hořčic) obsahují více fytoncidů, které působí antibakteríálně a taktéž obsahuje více vitamínu B, který posiluje imunitu těla a procesy s ní související. Klíčka dále obsahují mnoho zdraví prospěšných výživných látek jako je vláknina, saponiny, flavonoidy a rostlinné hormony, které regulují fungování celého těla a krevního oběhu. Klíčky brukve (hořčice) černé jsou jednodušší pro klíčení, než semena hořčice bílé, protože při klíčení vytváří daleko méně slizu a proto následné čištění a zpracování je rychlejší. Klíčky brukve černé mají pikantní chuť a mohou být konzumovány jak za studena, tak i po tepelné úpravě. Používají se jako pikantní doplňek na sendviče, do těstovin, salátů, jako příloha k sýrům a k vaječným pokrmům. Samotná semena mohou také sloužit jako koření při konzervaci okurek a při domáci výrobě pikantní hořčice. Sušená a drcená semena smíchaná s vodou se používají k obkladům proti kašli, zánětům, svalovým bolestem, revmatismu a k prokrvení kůže, obklady se však dělají krátkodobě, aby nedošlo k podráždění kůže. Vnitřní užití semen v malých dávkách zvyšuje chuť k jídlu a usnadňuje trávení. Oleje ze semen se užívá také k podpoře růstu vlasů. |
Více informací o misce a klíčcích můžete vidět na tomto videu.
Více informací o jednotlivých klíčích naleznete ZDE
Fakturu ke zboží obdrží zákazník mailem.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Petr Katriniok, Prameny 601/14, 73401 Karviná-Ráj
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.