„Pomalu tažená husí játra s karamelizovanou šalotkou…“ Jazyk nejkrásnějších receptů připomíná poezii. A poezií bývá i to, co se díky nim vykouzlí na talíři.
Chcete vařit tak, aby před vámi smekl i rodilý Pařížan? Tak
přijměte pozvání na kurz ve škole Kuliner. Provede vás jím Jan Rimpler –
sympatický šéfkuchař a pravidelný host pořadu Dobré ráno v České
televizi. Pod jeho vedením budete vytvářet noblesní hostinu
o 5 chodech.
Kurz se koná ve středu 5. září a je určen úplným začátečníkům
i kulinářským nadšencům. Základem celého menu bude francouzské
kuře – snadno dostupná surovina, kterou koupíte v běžných
obchodech.
Jako amuse-bouche připravíte pomalu tažená husí játra
s karamelizovanou šarlotkou. Naučíte se udělat vynikající kuřecí
supreme a krok po kroku se dopracujete k dokonalému drůbežímu vývaru.
Hlavním chodem bude kuřecí stehno à la kohout na víně, sladkou tečkou
zase crème brûlée.
Jednotlivé pokrmy můžete v průběhu kurzu degustovat, a co nesníte, to
si odnesete zabalené domů. Odnášet si budete také certifikát a recepty
s tipy pro domácí vaření.