Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Vstupenka na divadelní představení Ty dvě, které obědvají

4,4 / 5 Divadlo Kampa Praha - Malá Strana  (mapa) 6 prodejů

Přehled nabídky

5,0

Moc pěkné představení, parádní atmosféra.

Tereza
Varianty (1)

Představení ukazuje smysl jídla nejenom jako fyzického požitku, ale také jako duchovní okamžik potkání se s samým sebou a s druhým. Jídlo je také touha setkání s božím v nás.

Ve hře jsou tři postavy. Obědvající ženy Ema a Eli a číšník hudebník. Hra se odehrává v restauraci, ve které je jenom jeden stůl a dramaturgicky je rozdělena na sedm obědů. Číšník, který zároveň maluje hudební obraz představení, pro každý oběd připraví stůl: talíře, sklenice, příbor, ubrusy a karafu vody. Ema a Eli obědvají a číšník je obsluhuje. Jídlo je imaginární, pro postavy na jevišti ale reálné.

Hlavním tématem je proudění během obědů, které rozkrývá, rozlušťuje příběhy dvou žen, Emy a Eli. Během jídla si Ema a Eli vypraví o sobě, o životě, o svém dětství, o svých bolestech a radostech. Restaurace je symbolem komory, hrnce …ve kterém se vaří a měkne…jde o změkčení tvrdých myšlenek, tvrdých emocí a tvrdých příběhů. To třetí v představení představuje mlčící číšník, který obsluhuje ženy a umožňuje jim svou pozorností a laskavostí, aby skutečně pochopily smysl svých životů a svého vnitřního tématu.

Více na: www.divadlokampa.cz

Nahoru