Show šéfkuchaře Petra Ocknechta: Ochutnejte exotické hmyzí speciality
Přehled nabídky
Když se Robinson vyvržený mořskou vlnou rozhlédl, zjistil, že na ostrově nežije nic kromě drobného hmyzu. „Výborně,“ napadlo ho. „Založím si tu luxusní restauraci!“
Využití hmyzu jako potravy (odborně entomofágie) je zcela běžná záležitost ve většině zemí světa – tedy kromě tzv. Západu. Přijďte si Restaurace Atrium rozšířit své labužnické zkušenosti a slupnout pár sarančat, cvrčků, moučných červů, nebo za příplatek třeba i sklípkana! Troufnete si?
Na konzumaci hmyzu v mnoha zemích světa závisí život, ale nejen to: některé druhy hmyzu jsou navíc považovány za výjimečné lahůdky. Poučí vás o nich odborník nejpovolanější. Petr Ocknecht je první kuchař v České republice, který předvádí a učí ve spolupráci s MZLU Brno o Entomofágii. Je spoluautor kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená.
Až se nasytíte hmyzími pochoutkami, mrkněte do nápojového lístku a zvažte, zda v Atriu nezůstat ještě na 1 drink a neprobrat u něj svůj čerstvý nevšední zážitek.
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.