
Termín
Platnost do 30. 6. 2018.
V ceně
Kurz domácí výroby másla, sýrů, jogurtů a dalších mléčných výrobků
- Délka kurzu: 5 hodin
- Termín: vypsaná je vždy minimálně jedna sobota v měsíci, někdy i jiné dny podle počtu zájemců
Náplň kurzu
- Dozvíte se něco o historii, původu a výrobě jogurtu a pokrmů z něj vyrobených.
- Naučíte se vybrat a používat vhodné startovací kultury.
- Zkusíte sýření, krájení, solení a lisování.
- Zjistíte, proč je důležité dodržovat správné technologické postupy.
- Vyrobíte si vlastní máslo, jogurt, kefír, sýr a hotové výrobky si odnesete domů.
- Ochutnáte výrobky z místních kultur.
Můžete využít do 30. 6. 2018
Rezervace: Termín si zamluvte na tel. 732 682 544 nebo e‑mailu lencova.veronika@seznam.cz
Kurzu se můžou zúčastnit i děti od 8 let.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Když jde o mléčné produkty, není nad domácí výrobu!
Naučte se připravit vlastní domácí máslo, sýry nebo jogurty a přihlaste se do kurzu, kde vám ukážou jak na to. Během 5 hodin se dozvíte něco málo o historii výroby, seznámíte se s technologickými postupy a pustíte se do díla.
Vše, co vyrobíte, si pak odvezete domů. A bude toho dost:
- Originální jogurt, 3 další druhy jogurtů a kefír
- Máslo
- Balkánský sýr a čerstvý sýr
Také se dozvíte recepturu na přípravu sýrů camembert, gouda a ricotta. Doma se pak můžete blýsknout a připravit úžasné domácí pohoštění.
Termín kurzu a místo konání
Kurz se uskuteční ve Vile Jihočeské rybníky u vesnice Hlavatce, jen 19 km od Českých Budějovic. Vypsaný je vždy minimálně jeden sobotní termín v měsíci. Pokud bude víc zájemců, můžou organizátoři vypsat i další termíny.