Rok 2018 s bylinkářkou: on-line kurz využití bylin v každodenním životě
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 18. 3. 2018.
V ceně
Roční on-line bylinkářský kurz (12 lekcí)
- Bylinkářský newsletter každé 3 týdny ve vaší mailové schránce
- Konkrétní tipy na rostliny, které se dají v daném období sbírat a kde je najdete
- Přesné návody krok za krokem na to, co z těchto rostlin vyrobit
- Masti, krémy, pleťová mléka, vlasová kosmetika, tinktury, čajové směsi, marmelády, víno, aromaterapeutické oleje, vykuřovadala a další výrobky (celkem 50 různých návodů)
- Rady a tipy pro pěstování rostlin v daném období
- Kdy které rostliny zasadit, přesadit, truhlíkovat, hnojit, zastřihávat, sklízet a sušit
- Jak rostliny zpracovávat a co z nich vyrobit
- Fotodokumentace k vybraným návodům
- Zaslání bylinkářského sešitku na zapisování postupů a výsledků poštou
- Možnost využívat celoročního poradenství od odborníků
Můžete využít do 18. 3. 2018
- Na mailu zpatkykbylinam@email.cz si do konce platnosti voucheru objednejte on-line kurz. Napište kód voucheru a uveďte poštovní adresu, na kterou vám zašlou sešit k zapisování poznámek.
- Na všechny dotazy vám rádi odpoví na tel. 733 450 707.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Kdejaká bába bylinářka vám řekne, jaké rostlinky sbírat za úplňku a jaké jen ve chvíli, kdy kolem letí kometa. Ale o ta nejpodstatnější tajemství se nepodělí – ta zjistíte jen na tomto on-line kurzu.
Jestli tušíte, že tu nejlepší marmeládu nebo třeba kosmetiku nekoupíte v obchodě, budete tenhle on-line kurz zbožňovat. Naučíte se díky němu hospodařit s bylinami a po celou dobu budete moci využívat poradenství od odborníků.
Kurz pořádají lektoři z projektu Zpátky k bylinám, kteří už vyškolili řadu bylinkářů – však se sami mrkněte na hodnocení od předchozích klientů. Probíhá od 25. 3. do 2. 12. a celkem se skládá z 12 lekcí, se kterými vám informace o žádné bylině neuteče. Získáte přehled o tom, co zrovna sbírat na louce a v lese, co kdy sázet a jak úrodu zpracovat. A je jedno, jestli máte velkou bylinkářskou zahradu, nebo pár truhlíků na balkóně.
Kurz uzavřete certifikátem, zkušenosti z něj vás však budou provázet celý život.
Jak kurz probíhá a co všechno obsahuje?
Každé 3 týdny inspirace ve vaší mailové schránceLektorování se ujala Michaela Brošová, která s týmem botaniků, zahradníků, nadšenců a fotografa každé 3 týdny vyrazí do přírody za sběrem toho, co se zrovna nabízí. Nejnovější tipy a návody vám vždy přijdou mailem a vy se budete moci rozhodnout, co také zrealizujete a co si podle návodů vyrobíte. Ti nejzapálenější bylinkáři jistě zvládnou všechno. Poprvé se tenhle natěšený tým vydá do přírody v sobotu 24. března 2018. Pokud nebude zrovna pršet, nasbírají medvědí česnek a březové pupeny. Z medvědího česneku vyrobí lahůdkové pesto i léčivou tinkturu, z pupenů zase vlasovou vodu a z dalších ingrediencí čajovou směs pro jarní očistu organismu. A pokud počasí nebude sběru přát, schovají se botanici do zahradnictví, kde budou navrhovat zahrady a balkóny a dávat klíčit byliny pro nadcházející sezónu. Znalosti, které vám nikdo nevezmeNejen, že budete mailem dostávat tipy na aktuální příležitosti k bylinkaření, také na začátku kurzu dostanete hromadu informací o chráněných rostlinách, jedovatých rostlinách, zakázaných bylinách i o aktuální legislativě. Ihned po uplatnění voucheru získáte sešit na recepty s prostorem pro poznámky a zaznamenávání výsledků pokusů. A po celou dobu kurzu můžete v předem domluvené konzultační dny využít poradenství s odborníky po mailu i telefonu. Také můžete navázat on-line i živé kontakty s ostatními účastníky, vyměňovat si s nimi recepty a zlepšováky. Pokud patříte mezi soutěživé typy, jistě vás potěší i fakt, že se s vaším sešitem a hotovými výrobky můžete zúčastnit interní soutěže o spoustu tematických cen. Tip: Kurz vychází z celoročního živého kurzu s bylinkářkou, pro inspiraci se tedy mrkněte i na jeho náplň. |