Když se připravuje káva, tak se i šedá chvíle svátkem stává. A vy můžete být v roli toho, kdo vůni a pohodu lidem rozdává.
Zážitkový základní kurz pořádaný Café Neratov v Bartošovicích potěší všechny nadšence do kávy, kteří se chtějí o tomto pokladu přírody dozvědět více. 7hodinový kurz vám podá uceleně všechny podstatné informace o kávě a jejím zpracování až do výsledného nápoje.
Obsah kurzu
Úvod do světa kávy Základní informace o kávě (odrůdy a jejich charakteristiky, lokality pěstování, sběr, pražení, balení kávy) – stručná a krátká teorie
Ukázka pražení kávy Omrknete si nejdůležitější proces při zpracování kávy: její pražení. Podrobně se dozvíte, jak pražení kávu ovlivňuje ve výsledné chuti a vůni.
Espresso a cappuccino – charakteristika espressa a cappuccina, ukázka přípravy, praxe a degustace
– základy latté art (malování mlékem do kávy)
Domácí metody přípravy kávy Krátký úvod do tajů domácí přípravy kávy (frenchpress, aeropress, chemex)
Pro účast na kurzu není nutné mít jakoukoliv zkušenost s kávovarem, netřeba na kurz cokoliv nosit, důležité je jen nadšení a láska ke kávě.