2× kreveta v kataifi těstíčku na orientálním dipu, 40 gramů
2× vinný list plněný rýží (32 gramů) podávaný na kopečku tzatziky (40 gramů) z pravého smetanového řeckého jogurtu
2× chléb pita
2× řecká specialita kleftiko – telecí maso pečené v pergamenovém papíře a alobalu se zeleninou a sýrem připravené metodou tažení masa (maso se peče několik hodin při určité teplotě), 200 gramů masa, 350 gramů zeleniny
2× dezert – ručně vyráběná domácí zmrzlina dle aktuálního receptu šéfkuchaře, 100 gramů
2× kreveta v kataifi těstíčku na orientálním dipu, 40 gramů
2× vinný list plněný rýží (32 gramů) podávaný na kopečku tzatziky (40 gramů) z pravého smetanového řeckého jogurtu
2× chléb pita
2× řecká specialita kleftiko – telecí maso pečené v pergamenovém papíře a alobalu se zeleninou a sýrem připravené metodou tažení masa (maso se peče několik hodin při určité teplotě), 200 gramů masa, 350 gramů zeleniny
2× dezert – ručně vyráběná domácí zmrzlina dle aktuálního receptu šéfkuchaře, 100 gramů
1× lahev růžového, bílého, nebo červeného vína z poloostrova Peloponés ze špičkového domácího vinařství
Je čas přepsat mapy. Řecko teď sídlí na nové adrese, konkrétně v ulici Charlese de Gaulla 629/5 v pražských Dejvicích.
Pozvěte svou drahou polovičku na netradiční hostinu do řecké restaurace Kavala. Hodování zahájíte variací předkrmů, pak si dáte řeckou specialitu s telecím masem a na závěr domácí zmrzlinu, kterou šéfkuchař připravuje ručně. Můžete tak oslavit třeba Valentýna, významné výročí nebo si prostě jen zpříjemnit víkend zajímavým jídlem.
Pokrmy připravuje rodilý Řek
Majitelem a zároveň šéfkuchařem Kavaly je Ioannis Asarlidis, jehož cílem je představovat řeckou gastronomii v celé její šíři od antické kuchyně přes klasiku až po regionální speciality. Nakladatelství TopLife Czech jeho podnik pravidelně hodnotí jako top restauraci nejen v Praze. Na to, jak zručně se v kuchyni ohání, se můžete podívat třeba v tomhle videu, kde připravuje jídlo s Emanuelem Ridim.