Tradice, chuť, osvěžení, relaxace. To vše se dá shrnout pod pouhá 4 písmenka – PIVO. A s tím svijanským bývá vždy veselo a živo.
Pivovar Svijany leží ve stejnojmenné obci mezi Prahou a Libercem. A pivo se tu vyrábí už opravdu dlouho. Poznejte široké
portfolio svijanských pivních speciálů – Radniční sklípek v Liberci váz
zve na degustaci, kde ve dvou ochutnáte 6 vzorků tradičně vařeného
pěnivého moku.
Která piva ochutnáte
Svijanský pivovar byl v roce 2009 šestým největším českým
pivovarem a už dávno přerostl hranice libereckého regionu. Oblíbenost si
získal po celé republice, které z piv místní produkce bude chutnat nejvíc
vám?
Máz je nejprodávanější svijanské pivo jak v točené, tak
lahvové variantě. Začali jej zde vyrábět v roce 1998 a rychle zaplnilo
mezeru mezi slabšími pivy “na žízeň” a silnějšími dvanáctkami
(ležáky).
Prémiový ležák 450 byl uvařen jako speciální pivo pro oslavy
450 let od založení pivovaru ve Svijanech. Nakonec ale všem chutnal tak, že
v sortimentu našich piv zůstal natrvalo. Vyrobený z poloraného žateckého
červeňáku (Osvaldova klonu), humnového sladu z nezávislých sladoven a samozřejmě tradičním postupem – tedy zráním na otevřené spilce a v ležáckých tancích nabízí to nejlepší z našeho pivovaru. Plné
chlebnaté pivo s příjemnou intenzivní jemnou hořkostí.
Kvasničák je nefiltrované pivo, což znamená, že při jeho
výrobě nedošlo k filtraci a je v něm zachován obsah kulturních
pivovarských kvasinek. Proto je také jemně zakalené. Jeho chuť je
příjemně hořká a plná a prodává se mimo jiné i ve svátečních
dvoulitrových skleněných džbánech a litrových designových
lahvích.
Svijanská Kněžna je tmavý speciál, vyrobený z vybraných
speciálních sladů, které jí dodávají specifickou kávovo-karamelovou
chuť. Je hutnější, díky čtyřem druhům pražených sladů, díky kterým
získává i svou typickou barvu, tedy bez přibarvování. Hodí se k jídlu
nebo se dá řezat s kterýmkoli ze svijanských piv – různými kombinacemi
dosáhnete různé chutě, vůně a stupňovitosti.
Této nefiltrované řezané jedenáctky se původně měla vyrobit
jen jedna várka na oslavu narozenin Františka Horáka, zachránce svijanského
pivovaru, který řezané pivo miluje. Jenže na oslavě všem chutnalo tak moc,
že ho vyrobili víc. A pak víc a ještě víc. Díky tomu si ho můžete dát
i dnes.
Ve sklípku můžete objednat i pochoutky k pivu,
co třeba tlačenka nebo plátky uzeného hovězího jazyka? Přijít můžete
od pondělí do čtvrtka vždy od 15. hodin. Prostě ideální pivní
relaxace po pracovním dni!
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2
Korýši
a výrobky z nich
3
Vejce
a výrobky z nich
4
Ryby
a výrobky z nich
5
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
6
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
7
Mléko
a výrobky z něj
8
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9
Celer
a výrobky z něj
10
Hořčice
a výrobky z ní
11
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
12
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
14
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.