1/6
Zdravé a domácí: kurz výroby sýrů, jogurtů a mléčných výrobků
Přehled nabídky
Varianty (1)
Když jde o mléčné produkty, není nad domácí výrobu!
Naučte se připravit vlastní domácí máslo, sýry nebo jogurty a přihlaste se do kurzu, kde vám ukážou jak na to. Během 5 hodin se dozvíte něco málo o historii výroby, seznámíte se s technologickými postupy a pustíte se do díla.
Vše, co vyrobíte, si pak odvezete domů. A bude toho dost:
- Originální jogurt, 3 další druhy jogurtů a kefír
- Máslo
- Balkánský sýr a čerstvý sýr
Také se dozvíte recepturu na přípravu sýrů camembert, gouda a ricotta. Doma se pak můžete blýsknout a připravit úžasné domácí pohoštění.
Termín kurzu a místo konání
Kurz se uskuteční ve Vile Jihočeské rybníky u vesnice Hlavatce, jen 19 km od Českých Budějovic. Vypsaný je vždy minimálně jeden sobotní termín v měsíci. Pokud bude víc zájemců, můžou organizátoři vypsat i další termíny.