Čerstvé chlazené mořské ryby: tuňák, mořský vlk či pražma královská
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 30. 4. 2018.
V ceně
- 500 g tuňáka
- Rezervace: 48 hodin předem na tel. 601 383 109.
- V obchodě pak předložíte kód voucheru.
- Pokud váha ryb přesáhne 500 g nebo 1 kg, dopočítá se vám doplatek podle standardního ceníku.
- Na přání vám obsluha ryby vykuchá dle standardní ceny 10 Kč.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 30. 4. 2018.
V ceně
- 1 kg tuňáka
- Rezervace: 48 hodin předem na tel. 601 383 109.
- V obchodě pak předložíte kód voucheru.
- Pokud váha ryb přesáhne 500 g nebo 1 kg, dopočítá se vám doplatek podle standardního ceníku.
- Na přání vám obsluha ryby vykuchá dle standardní ceny 10 Kč.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 30. 4. 2018.
V ceně
- 1 kg mořského vlka (cca 3 ks)
- Rezervace: 48 hodin předem na tel. 601 383 109.
- V obchodě pak předložíte kód voucheru.
- Pokud váha ryb přesáhne 500 g nebo 1 kg, dopočítá se vám doplatek podle standardního ceníku.
- Na přání vám obsluha ryby vykuchá dle standardní ceny 10 Kč.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 30. 4. 2018.
V ceně
- 1 kg pražmy královské (cca 3 ks)
- Rezervace: 48 hodin předem na tel. 601 383 109.
- V obchodě pak předložíte kód voucheru.
- Pokud váha ryb přesáhne 500 g nebo 1 kg, dopočítá se vám doplatek podle standardního ceníku.
- Na přání vám obsluha ryby vykuchá dle standardní ceny 10 Kč.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Rybáři, rybáři, rybičky jedou…
Vyzvedněte si čerstvé chlazené ryby v Rybárně Beroun, kde si můžete vybrat ze tří druhů mořských ryb a zpracovat je podle svých možností, chuti nebo nálady.
Ryby jsou nejen chutné, ale i zdraví prospěšné. Obsahují totiž vysoké koncentrace živin, kterých má většina lidí nedostatek, jako například vysoce kvalitní bílkoviny, jód a různé vitamíny a minerály.
Na výběr je:
- Pražma královská
Jemné maso s vynikající chutí obsahuje poměrně málo kostí a tuku, zato je bohaté na bílkoviny. Příprava je rychlá a snadná, je však třeba počítat s menší pevností masa a při vaření či přípravě v páře používat nízkou teplotu. Pražma se nejčastěji smaží, griluje nebo peče v krustě ze směsi mořské soli, bílků a koření, což jsou spolehlivé postupy, při nichž se maso nerozpadne.
- Mořský vlk
Pevné bílé maso s jemnou chutí má málo kostí i kalorií (97 kcal/100 g), obsahuje však množství proteinů, selenu, vitaminu B6, hořčíku a fosforu. K dispozici je po celý rok (hlavní sezona trvá od března do prosince), ale stejně jako jiné mořské ryby bývá nejchutnější v zimě. Zvlášť šetrnou přípravou je pečení ryby se šupinami v solné krustě. Klasikou je grilování mořského vlka marinovaného v oleji, velmi jednoduché je dušení celé ryby v troubě ve vývaru s trochou bílého vína.
- Tuňák žlutoploutvý
Hejnovitá ryba, známá po celém světě, v gastronomii se používá především při výrobě sushi. Tuňák je oblíbený také samotný za syrova, třeba jen se sójovou omáčkou, což je pokrm známý jako sashimi. Dále se z tuňáka připravují klasické steaky, přičemž musíte dbát (zvlášte u vrchní části ryby, která není tučná) na opravdu lehkou tepelnou úpravu. Břicho tuňáka, které bývá poměrně tučné pak propékáte do úplna.