„Žij a nech žít!“ Toť citát starý skoro jako lidstvo samo. Tak co podle něj zkusit něco uvařit?
Veganství spousta lidí vnímá s nepochopením. A přitom mnoha lidem by právě zeleninová strava prospěla. Očistí organizmus od škodlivin, dodá vitamíny a navíc i skvěle chutná. Přesvědčte se o tom sami a naučte se s restaurantem Incruenti vařit pochoutky i bez masa!
Termíny kurzu: 28. 1. / 25. 2. / 25. 3.
Ucelenou, zábavnou a především praktickou formou vás do základů veganského vaření zasvětí zkušení kuchaři veganské restaurace Incruenti (kurz bude mít na starosti majitel restaurace Adam Novotný s kolegou kuchařem). Po absolvování kurzu budete vědět jak jídlo připravit, ale i kde nakoupit suroviny nebo jak jednotlivé pokrmy složit do nutričně vyváženého jídelníčku bez absence bílkovin nebo železa.
Náplň kurzu
- Příprava 3 hlavních chodů
- Základy veganských verzí pokrmů: rawmezán, rajčatové pesto, sýrová omáčka, sezónní risotto a další
- Příprava luštěnin, rýže, pasty, různých druhů zeleniny, klíčků atp.
Kurz bude nabitý jak teorií, tak i praktickými ukázkami. Kromě vaření samotného se také dozvíte o dostupných náhražkách masa a dalších produktech (rostlinná mléka a pod.), včetně jejich složení a nutričních hodnot.
Kurz je otevřen pro 12 osob, všichni budou mít dostatek prostoru na osvojení praktických technik a je vhodný především pro začátečníky a mírně pokročilé. Všechny pokrmy samozřejmě ochutnáte. Během celého kurzu bude panovat neformální atmosféra a kuchaři velice rádi odpoví na jakékoli otázky.