Vinařský pobyt v Bořeticích: degustace, hostina a neomezená konzumace vín
Přehled nabídky
A teď jedna moravská lidová: „Bořeticeee, chci vás víceee!“
Víno teče proudem, z grilu voní maso, na rožni se točí sele, na talíři kroutí vinné klobásky a stůl se prohýbá pod moravskými specialitami. Výjev z ráje? Kdepak! Popis vaší dovolené v Bořeticích, kam vás zve AB vinný sklípek a penzion Pazderkovi. Na tyhle tři dny jen tak nezapomenete (no, jedině byste to s vínem přepískli).Ubytujete se nad sklípkem nebo v penzionu, který je asi 600 metrů od něj. Pokoje vám přidělí podle obsazenosti: jsou spíše jednodušší, dva mají společnou koupelnou a čtyři koupelnu vlastní, na většině z nich je televize a ve všech se připojíte k Wi‑Fi.
To hlavní se ale odehraje ve vinném sklípku. Jeho návštěvu a program na jeden večer máte v ceně, ale protože je velmi pravděpodobné, že se vám tu zalíbí, můžete si ho za 290 Kč/os. zopakovat i druhý večer.
Raut, večeře, degustace a neomezená konzumace vín
Jste na Moravě, takže se připravte na nevídanou pohostinnost: po cestě budete vyhládlí, hned na úvod vás tedy pohostí předkrmy (škvarková pomazánka, chléb s domácím uzeným, se sádlem, cibulkou a husími játry), mezitím se na venkovním grilu budou chystat steaky a vinné klobásky (druhý večer sele).Se slehnutím vám po večeři pomůže domácí ořechovice, a pak už se sklepmistrem přikročíte k tomu nejdůležitějšímu – degustaci přívlastkových vín, která sbírají medaile u nás i za hranicemi. Během hodiny u beček ochutnáte 8 vzorků, a pak můžete opět zasednout ke stolu, tentokrát plnému moravských specialit a koštovat podle libosti sudová, převážně také přívlastková vína.