












Tyrolsko – jistota sněhu, výborné restaurace, skvělé sjezdovky nebo termální lázně. A v neposlední řadě vynikající jídlo!
Tyrolský špek je delikátní, jalovcem ochucená nevařená šunka. Začal se vyrábět proto, aby maso přes zimu vydrželo. Vybrané vepřové kýty se ořežou a na tři týdny se naloží do směsi koření. Šunky se pak pravidelně otáčí. Nakonec se vyudí studeným kouřem a nechají se 25 týdnů zrát. Za tu dobu ztratí až třetinu objemu. Takto se vyrábějí už od 13. století.
Odkud tyrolský špek pochází?
Sebastian Trockner založil v roce 1930 malé řeznictví ve městě Kollmann v Jižním Tyrolsku. Začali s ruční výrobou, která se používá dodnes. Jeho maso a uzeniny byly známé široko daleko a především tyrolský špek. A to zůstává dodnes. Proto přichází již 4.generace rodiny Trockner, která pokračuje v tradici.
Tajemství pravého koření
Tajný recept na výrobu toho skvělého tyrolského špeku se dědí s generaci na generaci. My vám můžeme prozradit, že obsahuje sůl, pepř, jalovec, nové koření, česnek a v kombinaci s čerstvým horským vzduchem vzniká ojedinělá chuť.
Tyrolský špek nevznikne bez kouře
Bez kouře nevznikne pravý tyrolský špek. Je potřeba trpělivost a čas. Ale čekání stojí za to. Nesrovnatelná chuť mluví sama za sebe.
Kvalita na prvním místě
Pokud slíbíme kvalitu, dbáme na její kontrolu. Výběr masa pro výrobu tradičního tyrolského špeku probíhá velmi pečlivě, aby výsledek byl excelentní. Dobré je jen to nejlepší! Víte odkud maso z vašeho talíře pochází? My ano! Dodavatelé na výrobu pravého tyrolského špeku poskytují maso té nejvyšší kvality.
Fotogalerie:
|
Adresa pro případné vrácení zboží:
Piddock s.r.o., Letenská 743, 75661 Rožnov pod Radhoštěm