Španělské poklady: Luxusní olivy, balsamico a olivové oleje
Přehled nabídky
Přineste trochu španělského slunce i do vaší kuchyně. Vyberte si z nabízených luxusních oliv, olivových olejů nebo octů balsamico.
Vynikající olivy Gordal a Hojiblanca
V naší nabídce naleznete olivy dvou odrůd té nejvyšší kvality, v několika variantách a od tradičního výrobce Vegatoro. Odrůda Gordal se vyznačuje výjimečnou chutí a především svojí velikostí – jedná se o skutečně obří olivy s velkým množstvím dužiny, příjemnou texturou a malým procentem přidané soli. Jsou karamelizované a obsahují různé náplně. Druhou možností jsou pak olivy Hojiblanca. Jsou méně výrazné a mají spíše jemnou chuť. Proto jsou vhodné i pro ty, kteří s ochutnáváním oliv teprve začínají. Vyzkoušet můžete bezpeckovou variantu nebo olivy plněné baby okurkami.
Synonymum kvality – společnost Vegatoro
Vegatoro je rodinná firma ze španělské Andalusie, která již třetí desetiletí sklízí a nakládá olivy nejlepší kvality při zachování tradičních řemeslných postupů výroby. Všechny produkty procházejí nejpřísnějšími kontrolami kvality a pečlivým výběrem základních surovin. Výrobky Vegatoro získaly nejvyšší ocenění na výstavách v Bruselu a v Londýně a každoročně se účastní soutěže výrobců potravin z celého světa. |
Extra panenské olivové oleje
Jestli plánujete zařadit olivy do svého jídelníčku, nezapomeňte ani na produkty z nich vyrobené. Řeč je samozřejmě o extra panenských olivových olejích, které jsou nejen velmi chutné, ale také zdraví prospěšné. Olivový olej je často označován jako „tekutý zázrak“, obsahuje totiž vysoké množství mono-nenasycených mastných kyselin a vitamínu E. Na výběr proto máte vynikající olivové oleje ve dvou velikostech a různých odrůdách. Za ochutnání stojí rozhodně oba dva.
Luxusní octy balsamico
Všechny milovníky pokrmů z jihu Evropy určitě potěší výběr kvalitních octů balsamico. Vybírat můžete z 0,5 a 0,25 l balení různého původu. Balsámico de Módena se vyznačuje hořko-sladkou chutí a zráním v dubových sudech. Balsámico z hroznů Pedro Ximénez má chuť spíše ovocnou a s mírnou kyselostí.
Karamelizované olivy z Andalúsie – odrůda Gordal
Olivy Vegatoro vytvářejí autentický kulinářský zážitek, který splňuje potřeby i toho nejnáročnějšího zákazníka. Vegatoro Gordal jsou obří olivy, které mají hodně dužiny, příjemnou texturu a výraznou chuť. Nejen proto jsou to jedny z nejpopulárnějších stolních oliv. Rostou v jižních částech Španělska v oblasti Granady, Sevilly nebo Almerie, sbírány jsou šetrným způsobem a vybírají se pouze kvalitní a zralé. Přitom procházejí ruční selekcí. Poté se nakládají do různě ochucených nálevů a dozrávají v sudech.
|
Gurmánské olivy z Andalúsie – odrůda Hojiblanca
Olivy Hojiblanca jsou na chuť velmi jemné a méně výrazné, proto hodí pro ty, kteří hodlají s ochutnáváním oliv teprve začít. Odrůda Hojiblanca se pěstují převážně v provincii Sevilla, na severu Malagy a jihu Cordoby. Plody dozrávají v pozdním prosincovém období, tím se stává jejich sběr náročnější. Může využít jak k přímé konzumaci, tak i k lisování olejů. Sbírány jsou šetrným způsobem a vybírají se pouze kvalitní a zralé. Přitom procházejí ruční selekcí. Poté se nakládají do různě ochucených nálevů a dozrávají v sudech.
|
Extra panenský olivový olej Coupage – Olis Bargalló
Tento olej je směsí olejů namíchaných z odrůd oliv Hojiblanca (jemná, plochá a vyvážená chuť) a Picual (silná, výrazná a pikantní chuť). Olej je vynikající kombinací dvou protikladných odrůd, jejichž smícháním vznikla lehce ovocná vůně po jablkách a zelených mandlích. V ústech je velmi jemný s měkce pikantním koncem. Kyselost tohoto oleje je 0,2°.
|
Extra panenský olivový olej Arbequina Duc – Olis de Catalunya
Dvousložkový olej jehož příjemná ovocná chuť je výsledkem smíchání odrůd Empeltre a Arbequina, které se sklízí v přesném okamžiku zrání těchto oliv. V Duc DOP Terra Alta se snoubí vůně rajčat, banánů a zralých oliv. Na patře v ústech ucítíme bohatý, harmonický a vyvážený olej, který šikovně kombinuje nahořklou a lehce pikantní chuť, s příjemným pocitem plnosti. Kyselost tohoto oleje je 0,3 %.
|
Ocet Balsámico de Módena – Bargalló
MODENA – Ocet se vyrábí v Modeně z hroznů pocházejících z krásné oblasti Emilia Romagna, kde se postupy tradiční výroby balsamico octů dědí z generace na generaci. Ocet zraje 4 měsíce v dubových sudech. Vyniká hustým tmavým vzhledem s fialovými odlesky a vyváženou hořko-sladkou chutí.
|
Ocet Balsámico z dorůdy hroznů Pedro Ximénez – Cerro de Belén
Sladký vinný ocet Cerro de Belén je typickým produktem jižního Španělska, který se vyrábí hlavně v Andalusii v oblasti Jerez. Ocet Pedro Ximénez je vyráběn z hroznů z prestižní odrůdy, která mu dává jeho jméno. Ocet zraje po dobu 7 let v sudech z třešní, díky tomu získává výraznou tmavě rubínovou barvu. Chuť a vůně je ovocná s mírnou kyselostí, s náznakem sladkosti z hrozinek, karamelu a medu.
|
Adresa pro případné vrácení zboží:
Olium Olivium, V Korytech 23, Praha 10
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.