














Přineste trochu španělského slunce i do vaší kuchyně. Vyberte si z nabízených luxusních oliv, olivových olejů nebo octů balsamico.
Vynikající olivy Gordal a Hojiblanca
V naší nabídce naleznete olivy dvou odrůd té nejvyšší kvality, v několika variantách a od tradičního výrobce Vegatoro. Odrůda Gordal se vyznačuje výjimečnou chutí a především svojí velikostí – jedná se o skutečně obří olivy s velkým množstvím dužiny, příjemnou texturou a malým procentem přidané soli. Jsou karamelizované a obsahují různé náplně. Druhou možností jsou pak olivy Hojiblanca. Jsou méně výrazné a mají spíše jemnou chuť. Proto jsou vhodné i pro ty, kteří s ochutnáváním oliv teprve začínají. Vyzkoušet můžete bezpeckovou variantu nebo olivy plněné baby okurkami.
Synonymum kvality – společnost Vegatoro
Vegatoro je rodinná firma ze španělské Andalusie, která již třetí desetiletí sklízí a nakládá olivy nejlepší kvality při zachování tradičních řemeslných postupů výroby. Všechny produkty procházejí nejpřísnějšími kontrolami kvality a pečlivým výběrem základních surovin. Výrobky Vegatoro získaly nejvyšší ocenění na výstavách v Bruselu a v Londýně a každoročně se účastní soutěže výrobců potravin z celého světa. |
Extra panenské olivové oleje
Jestli plánujete zařadit olivy do svého jídelníčku, nezapomeňte ani na produkty z nich vyrobené. Řeč je samozřejmě o extra panenských olivových olejích, které jsou nejen velmi chutné, ale také zdraví prospěšné. Olivový olej je často označován jako „tekutý zázrak“, obsahuje totiž vysoké množství mono-nenasycených mastných kyselin a vitamínu E. Na výběr proto máte vynikající olivové oleje ve dvou velikostech a různých odrůdách. Za ochutnání stojí rozhodně oba dva.
Luxusní octy balsamico
Všechny milovníky pokrmů z jihu Evropy určitě potěší výběr kvalitních octů balsamico. Vybírat můžete z 0,5 a 0,25 l balení různého původu. Balsámico de Módena se vyznačuje hořko-sladkou chutí a zráním v dubových sudech. Balsámico z hroznů Pedro Ximénez má chuť spíše ovocnou a s mírnou kyselostí.
Karamelizované olivy z Andalúsie – odrůda Gordal
Olivy Vegatoro vytvářejí autentický kulinářský zážitek, který splňuje potřeby i toho nejnáročnějšího zákazníka. Vegatoro Gordal jsou obří olivy, které mají hodně dužiny, příjemnou texturu a výraznou chuť. Nejen proto jsou to jedny z nejpopulárnějších stolních oliv. Rostou v jižních částech Španělska v oblasti Granady, Sevilly nebo Almerie, sbírány jsou šetrným způsobem a vybírají se pouze kvalitní a zralé. Přitom procházejí ruční selekcí. Poté se nakládají do různě ochucených nálevů a dozrávají v sudech. |
Gurmánské olivy z Andalúsie – odrůda Hojiblanca
Olivy Hojiblanca jsou na chuť velmi jemné a méně výrazné, proto hodí pro ty, kteří hodlají s ochutnáváním oliv teprve začít. Odrůda Hojiblanca se pěstují převážně v provincii Sevilla, na severu Malagy a jihu Cordoby. Plody dozrávají v pozdním prosincovém období, tím se stává jejich sběr náročnější. Může využít jak k přímé konzumaci, tak i k lisování olejů. Sbírány jsou šetrným způsobem a vybírají se pouze kvalitní a zralé. Přitom procházejí ruční selekcí. Poté se nakládají do různě ochucených nálevů a dozrávají v sudech. |
Extra panenský olivový olej Coupage – Olis Bargalló
Tento olej je směsí olejů namíchaných z odrůd oliv Hojiblanca (jemná, plochá a vyvážená chuť) a Picual (silná, výrazná a pikantní chuť). Olej je vynikající kombinací dvou protikladných odrůd, jejichž smícháním vznikla lehce ovocná vůně po jablkách a zelených mandlích. V ústech je velmi jemný s měkce pikantním koncem. Kyselost tohoto oleje je 0,2°. |
Extra panenský olivový olej Arbequina Duc – Olis de Catalunya
Dvousložkový olej jehož příjemná ovocná chuť je výsledkem smíchání odrůd Empeltre a Arbequina, které se sklízí v přesném okamžiku zrání těchto oliv. V Duc DOP Terra Alta se snoubí vůně rajčat, banánů a zralých oliv. Na patře v ústech ucítíme bohatý, harmonický a vyvážený olej, který šikovně kombinuje nahořklou a lehce pikantní chuť, s příjemným pocitem plnosti. Kyselost tohoto oleje je 0,3 %. |
Ocet Balsámico de Módena – Bargalló
MODENA – Ocet se vyrábí v Modeně z hroznů pocházejících z krásné oblasti Emilia Romagna, kde se postupy tradiční výroby balsamico octů dědí z generace na generaci. Ocet zraje 4 měsíce v dubových sudech. Vyniká hustým tmavým vzhledem s fialovými odlesky a vyváženou hořko-sladkou chutí. |
Ocet Balsámico z dorůdy hroznů Pedro Ximénez – Cerro de Belén
Sladký vinný ocet Cerro de Belén je typickým produktem jižního Španělska, který se vyrábí hlavně v Andalusii v oblasti Jerez. Ocet Pedro Ximénez je vyráběn z hroznů z prestižní odrůdy, která mu dává jeho jméno. Ocet zraje po dobu 7 let v sudech z třešní, díky tomu získává výraznou tmavě rubínovou barvu. Chuť a vůně je ovocná s mírnou kyselostí, s náznakem sladkosti z hrozinek, karamelu a medu. |
Adresa pro případné vrácení zboží:
Olium Olivium, V Korytech 23, Praha 10