Termín
Platnost do 31. 8. 2017.
V ceně
2 porce Shabu-shabu
- 2× 200 g výběrového hovězího masa
- 2× porce zeleniny (čínské zelí, cibule, jarní cibulka, hlíva ústřičná, shitake houby, baby špenát, plátky mrkve)
- 2× porce rýže
- 2× porce udon nudlí
- 2× omáčka ponzu (octová omáčka)
- 2× omáčka Goma-dare (sezamová omáčka)
Omezení
Můžete využít do 31. 8. 2017
- Rezervace: nutná na tel. 704 046 076. Bez zamluvených míst není možné jídlo konzumovat.
- Pokud chcete rezervaci na po–čt, zamluvte si stůl alespoň 24 hodin předem.
- Pokud chcete rezervaci na pá–ne, zamluvte si stůl alespoň 48 hodin předem.
Zrušení rezervace nahlaste nejpozději 24 hodin předem, jinak voucher propadá.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Japonskou polévku byste si neměli dávat před návštěvou kina. Je to totiž tak velkolepý chuťový i vizuální zážitek, že ten filmový už bude jen slabým odvarem tohoto vývaru.
Nové zážitky mají různé podoby. Vy díky dnešnímu voucheru můžete nahlédnout pod pokličku japonských tradic. Japonská restaurace a sushi bar Sakura Sushi vám připraví kulinářský zážitek a na zdejší terásce si vychutnáte opravdu jedinečnou polévku.
Shabu shabu je tradiční japonské jídlo, kde se na stole vaří vývar z mořské řasy Kombu a rýžového vína. Do vývaru si postupně přidáváte houby shitake, hlívu ústřičnou, pekingské zelí a další druhy zeleniny, ale hlavní složkou je na tenké plátky nakrájené hovězí z nízkého roštěnce.
Tenké plátky masa z plemene argentinských býčků a zeleniny se krátce povaří a občas zamíchají. Zvuky šplouchajícího masa ve vývaru jsou základem názvu shabu shabu, které se překládá i jako „šplouch-šplouch“. K uvařenému masu a zelenině se servírují omáčky ponzu a goma.
Pokud jste zvídavější typ, seznamte se s historií tohoto zajímavého pokrmu.
Shabu shabu je tradiční japonský pokrm, který původně pochází z mongolského způsobu přípravy jídla v jedné nádobě. Ten vznikl pravděpodobně ve 13 století, kdy se Džingischán snažil ve vojenském období najít efektivní způsob stravování svých bojovníku. Vojáci se shromáždili kolem veliké nádoby s vroucí vodou, kam postupně vkládali svůj příděl masa nebo zeleniny. To, že se maso krájelo (dodnes se tak připravuje) na tenké plátky mělo také svůj účel, a to ten, že se maso rychleji uvařilo a tak bylo možné ušetřit na palivu. Tato myšlenka společného vaření později našla své uplatnění také v Japonsku. |